Θεανώ Φωτίου: «Θα βάλουμε τέλος στο πελατειακό κράτος στον χώρο της κοινωνικής προστασίας»

theano fotioy
admin
01/07/2016 15:21
 
 
 

Για τους τρόπους με τους οποίους θα προστατευθούν μέχρι το τέλος του 2016 τα νοικοκυριά που έχουν πληγεί βάναυσα από την οικονομική κρίση μίλησε σήμερα η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, στην εκπομπή “Al-iberti News” του AegeanVoice 107.5.

Όπως είπε η κ. Φωτίου, θα συνεχιστεί η παροχή της Κάρτας Αλληλεγγύης σε 295 δήμους (ανάμεσα σε αυτούς και της Νάξου), για δωρεάν ρεύμα αλλά και επιδότηση ενοικίου για όσους είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα. Στους υπόλοιπους 30 δήμους της χώρας θα εφαρμοστεί πιλοτικά η πρώτη φάση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), το οποίο θα επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα από 1/1/2017. 
Όπως διευκρίνισε, κριτήριο για τη χορήγηση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης θα είναι τα εισοδήματα των τελευταίων έξι μηνών, από τη στιγμή υποβολής της αίτησης. Συμπλήρωσε ότι τα προνοιακά και οικογενειακά επιδόματα θα συνεχίσουν να καταβάλλονται και ότι το εισόδημα θα συνοδεύεται από μέτρα για την ανθρωπιστική κρίση, μεταξύ των οποίων είναι η παροχή δωρεάν φαρμάκων, δωρεάν νερού και σχολικά γεύματα για όλα τα παιδιά στους δήμους που έχουν πληγεί από τη φτώχεια.
Η Αναπληρώτρια Υπουργός υπογράμμισε επίσης ότι ανάμεσα στις προτεραιότητες του προγράμματος είναι για το 10{ebf2de1fdbfefdec110a02f4c927aa7ce558be84e5a322e6c41137cb467b3c6d} των δικαιούχων η διαδικασία ένταξης στην αγορά εργασίας διευκρινίζοντας ότι θα απεντάσσονται όσοι συστηματικά αποφεύγουν να εργαστούν. 
«Στόχος μας είναι να μην γίνει το ΚΕΑ από δίχτυ προστασίας, “δίχτυ του ψαρά”, δηλαδή να μην εγκλωβιστούν οι πολίτες στην φτώχεια και στην παγίδα της μαύρης εργασίας» είπε χαρακτηριστικά η υπουργός.

Αναφέρθηκε, επίσης, στον νέο νόμο-πλαίσιο για την κοινωνική προστασία που προωθεί το αρμόδιο υπουργείο και τα επιμέρους στοιχεία που τον συνθέτουν. «Το κράτος-πρόνοιας στην Ελλάδα έχει σημαδευτεί από μια χαοτική νομοθεσία, τεραστίων διαστάσεων» δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Φωτίου και πρόσθεσε ότι η οργάνωση που προωθείται σε όλα τα επίπεδα της άσκησης κοινωνικής πολιτικής στην Ελλάδα θα δώσει τέλος σε ένα πελατειακό κράτος στον χώρο της κοινωνικής προστασίας, το οποίο εκμεταλλευόταν τον ανθρώπινο πόνο.

(φωτό: parapolitika.gr)

(Visited 21 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*