Αντώνης Συρίγος: «Σκοπός η προαγωγή της πολιτικής για τα νησιά»

antonis syrigos 2
admin
14/07/2016 13:28
 
 
 

Για τη συνάντηση με τον Γιώργο Χατζημάρκο, την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, τα όσα διαδραματίστηκαν στη Μήλο με τον υπουργό Εσωτερικών, αλλά και τα υποθηκοφυλακεία μίλησε ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Συρίγος στην εκπομπή “AlibertiNews” του AeganVoice 107.5.

«Εποικοδομητική» χαρακτήρισε τη συνάντηση με τον περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου ο κ. Συρίγος, ο οποίος επισήμανε ότι σκοπός της ήταν «η προαγωγή της πολιτικής για τα νησιά», αλλά και η εδραίωση μιας συνεργασίας προκειμένου να προωθηθούν όσα θέματα τα απασχολούν (και είναι πολλά!). «Ήταν μια καλή και εκτενής συζήτηση και μιλήσαμε ανοιχτά, χωρίς δεσμεύσεις […] Συμφωνήσαμε να συνεργαζόμαστε και να συμβάλλουμε απ’ όπου μπορεί ο καθένας» δήλωσε ο Συριανός βουλευτής, εκφράζοντας την πεποίθηση του ότι θα καθιερωθούν τέτοιου είδους συναντήσεις, ακόμη και με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού.

 

«Διαπιστώθηκε η ανάγκη λήψης μέτρων»

Όσον αφορά στην κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, ο κ. Συρίγος εξέφρασε την άποψη ότι αποκάλυψε τη «γύμνια» των πολιτικών που ακολουθήθηκαν σε συγκεκριμένους τομείς και πρόσθεσε ότι «θα πρέπει να βρεθούν άλλοι τρόποι σε επίπεδο ανάπτυξης και παρεμβάσεων», ώστε στο άμεσο μέλλον να επιλυθούν κάποια ζητήματα που θα προσφέρουν ανακούφιση στους νησιώτες.

Υπογράμμισε δε, ότι η αναγκαιότητα λήψης μέτρων που αφορούν στη ζωή των νησιωτών «είναι οφειλόμενη παροχή και όχι απλά αντιστάθμισμα».

 

«Υπερβολική και λανθασμένη αντίδραση»

Για τα όσα συνέβησαν πρόσφατα στη Μήλο με τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο βουλευτής εκτίμησε ότι η (ομόφωνη) απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία είναι “personanongrata” στο νησί όποιος πολιτικός ψήφισε την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, «δεν στέκει ουσιαστικά, αλλά δεν στέκει και νομικά», χαρακτηρίζοντας την αντίδραση των τοπικών αρχόντων «υπερβολική και λανθασμένη».

«Δεν είναι ωραίο να λες για κάποιους ότι είναι ανεπιθύμητοι και αυτό αφορά τον οποιονδήποτε πολιτικό φορέα» είπε σχετικά.

 

Συγκρατημένα αισιόδοξος για τα υποθηκοφυλακεία

Τέλος, σε ερώτηση της Πόπης Αλιμπέρτη για τα υποθηκοφυλακεία των Κυκλάδων, ο κ. Συρίγος εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος ότι το υπουργείο θα επανεξετάσει τις προθέσεις του, μετά και τις συντονισμένες αντιδράσεις των τοπικών φορέων των νησιών.

«Πιστεύω ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρξει ανακοίνωση του υπουργείου προς την κατεύθυνση που επιθυμούμε εμείς και είμαι αισιόδοξος ότι θα βρεθεί λύση […] Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε όλοι […] Έχουμε την γεωγραφία που καθορίζει την πολιτική» ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

(Visited 290 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*