ΜέΡΑ25: «Ο Κ. Μητσοτάκης καταργεί το απόρρητο της ψήφου»

Newsroom
01/12/2023 13:51
 
 
 

 

Για «ιστορική ήττα της Ελληνικής Δημοκρατίας στα χέρια του πιο βάναυσα αυταρχικού πρωθυπουργού της Μεταπολίτευσης» κάνει λόγο το ΜέΡΑ25 σε ανακοίνωση που εξέδωσε για την επιστολική ψήφο.

Σύμφωνα με το ΜέΡΑ25 πραγματική λύση θα ήταν να ψηφίζουν οι πολίτες βάσει ηλεκτρονικών εκλογικών καταλόγων, όπου και να βρίσκονται, αλλά πάντα πίσω από παραβάν ώστε να διασφαλίζεται η μυστικότητα της ψήφου.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Ο κ. Μητσοτάκης μόλις κατήργησε το απόρρητο της ψήφου, αρχίζοντας με τις ευρωεκλογές του επόμενου Ιουνίου.

Κανείς δικαστικός ή κρατικός λειτουργός δεν θα μπορεί πλέον να εγγυηθεί ότι η επιλογή ψηφοδελτίου/σταυρού δεν έγινε υπό το βλέμμα τρίτου στο πλαίσιο συναλλαγής ή ψυχολογικής πίεσης. Το κεκτημένο της Μεταπολίτευσης – δηλαδή η απελευθέρωση από την Βία & Νοθεία των πέτρινων χρόνων – μόλις καταργήθηκε.

Το ΜέΡΑ25 καταδικάζουμε αυτή την ιστορική ήττα της Ελληνικής Δημοκρατίας στα χέρια του πιο βάναυσα αυταρχικού πρωθυπουργού της Μεταπολίτευσης και θυμίζουμε την πραγματική λύση που προτείναμε: το δικαίωμα να ψηφίζουν οι πολίτες, βάσει ηλεκτρονικών εκλογικών καταλόγων, όπου και να βρίσκονται αλλά πάντα πίσω από παραβάν ώστε να διασφαλίζεται η μυστικότητα της ψήφου.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 76 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*