Νέα Αριστερά Κυκλάδων: Ζητά να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την «Ολοκλήρωση της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης»

Newsroom.
18/07/2024 23:41
 
 
 

Η Νέα Αριστερά Κυκλάδων εκφράζει την έντονη αντίθεσή της στο νέο νομοσχέδιο για την «Ολοκλήρωση της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης», το οποίο θεωρεί ότι υποβαθμίζει σημαντικά τον τομέα της ψυχικής υγείας, της πρόληψης και της απεξάρτησης.

Ζητά την άμεση απόσυρσή του, επισημαίνοντας ότι το νομοσχέδιο καταργεί οργανισμούς με πολυετή προσφορά στις τοπικές κοινωνίες, όπως το «Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχικής Υγείας» στις Κυκλάδες. Η ανακοίνωση κατακρίνει την έλλειψη ουσιαστικού διαλόγου και την αμφίβολη νομιμοποίηση του νομοσχεδίου, κάνοντας λόγο για εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων.

Η ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς:

“Συσπείρωση της κοινωνίας απέναντι στην κυβερνητική αντιμεταρρύθμιση στην ψυχική υγεία και τις εξαρτήσεις.”

H Νέα Αριστερά Κυκλάδων ζητά να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την «Ολοκλήρωση της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης», που διαλύει τον χώρο της ψυχικής υγείας, πρόληψης και απεξάρτησης και καταργεί οργανισμούς με ιστορία δεκαετιών, οι οποίοι έχουν σταθεί δίπλα στις τοπικές κοινωνίες και προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες σε χιλιάδες συνανθρώπους μας και τις οικογένειές τους.

Στις Κυκλάδες ουσιαστικά καταργείται το “Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχικής Υγείας”, που είκοσι επτά χρόνια τώρα, έχει προσφέρει σε εκατοντάδες νησιώτικες οικογένειες.

Η κυβέρνηση, το Υπουργείο Υγείας και η πολιτική ηγεσία του (Γεωργιάδης, Βαρτζόπουλος) έχουν καταθέσει για διαβούλευση ένα νομοσχέδιο, χωρίς κανέναν ουσιαστικό διάλογο, χωρίς επίγνωση του τι συμβαίνει στο πεδίο και με μοναδική επιδίωξη την εξυπηρέτηση «ημετέρων» και ιδιωτών. Το

νομοσχέδιο δεν έχει μόνο καταστροφικές συνέπειες για την κοινωνία, αλλά και κραυγαλέα προβλήματα νομιμοποίησης, καθώς και εντελώς ανεπαρκή τεκμηρίωση, βασισμένη κατά κύριο λόγο σε αναληθή επιχειρήματα και στοιχεία. Να αποσυρθεί.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 7 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*