Ερώτηση Καφούρου για τη συνέχιση του προγράμματος απασχόλησης ανέργων 55+ στο Δημόσιο και την Τ.Α.

Newsroom
13/08/2024 13:12
 
 
 

 

Ερώτηση προς τους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης και Εσωτερικών, με την οποία ζητά τη συνέχιση και ενίσχυση του προγράμματος απασχόλησης ανέργων ηλικίας 55 ετών και άνω σε φορείς του Δημοσίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατέθεσε ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Μάρκος Καφούρος.

Ο κ. Καφούρος επισημαίνει τη σπουδαιότητα του προγράμματος της ΔΥΠΑ, το οποίο έδωσε τη δυνατότητα σε ανέργους που πλησιάζουν την ηλικία συνταξιοδότησης να εργαστούν και να συμπληρώσουν τα απαραίτητα ένσημα και το ηλικιακό όριο για να λάβουν τη σύνταξη τους, ενώ παράλληλα οι φορείς του δημοσίου και ιδιαίτερα της τοπικής αυτοδιοίκησης στελέχωσαν κρίσιμες υπηρεσίες τους, όπως την καθαριότητα, τη φύλαξη, την εξυπηρέτηση πολιτών κ.α.

Κατόπιν των ανωτέρω, ο βουλευτής Κυκλάδων ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς αν υπάρχει προγραμματισμός για άμεση συνέχιση του συγκεκριμένου προγράμματος απασχόλησης με τουλάχιστον 5.000 νέες θέσεις εργασίας και αν προτίθενται να διασφαλίσουν την απαραίτητη χρηματοδότηση ώστε το πρόγραμμα να συνεχιστεί και να μπορέσουν να καλυφθούν όλες οι ανάγκες και οι εκκρεμείς αιτήσεις.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 8 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*