Λαϊκή Συσπείρωση Ν. Αιγαίου: Δήλωση Γιάννη Αγγέλου για τη μεταφορά των μαθητών

Newsroom.
10/09/2024 17:21
 
 
 

 

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ν. Αιγαίου, Γιάννης Αγγέλου, με τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γεώργιο Λεονταρίτη, αναφορικά με τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει με την μεταφορά των μαθητών.

Στην συνέχεια ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης προέβη στην εξής δήλωση:

«Για μια ακόμη χρονιά έχουν προκύψει σοβαρά προβλήματα με την μεταφορά των μαθητών, ιδιαίτερα στις Κυκλάδες, καθώς για ορισμένα δρομολόγια δεν έχει υπάρξει ενδιαφέρον στον διαγωνισμό που προκήρυξε η Περιφερειακή Αρχή, με αποτέλεσμα, στο παρά πέντε της έναρξης της σχολικής χρονιάς, να μην έχει εξασφαλιστεί η μεταφορά των μαθητών.

Από την επικοινωνία μου με τον κ. Λεονταρίτη φάνηκε πως προσκόμματα δημιουργούν οι ίδιοι οι φορείς μεταφορικού έργου, που αρνούνται να καταθέσουν προσφορές στον διαγωνισμό όσο δεν εξασφαλίζεται το επιθυμητό για αυτούς κέρδος. Έτσι λοιπόν, η μεταφορά των παιδιών στα σχολεία τους γίνεται και αυτή πεδίο για μπίζνες, με τους εργολάβους να καταθέτουν προσφορές μόνο για τα δρομολόγια που τους ενδιαφέρουν.

Αυτή η πραγματικότητα επιβεβαιώνει της θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για την αναγκαιότητα δημιουργίας και οργάνωσης, ενός αποκλειστικά δημόσιου φορέα μεταφοράς μαθητών με σύγχρονο στόλο, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, οδηγών και συνοδών με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, κατάλληλα εκπαιδευμένων. Αντί λοιπόν η Περιφερειακή Αρχή να ειρωνεύεται, ως συνηθίζει, τις διεκδικήσεις που προβάλει η Λαϊκή Συσπείρωση, όπως προσφάτως έπραξε ο Περιφερειάρχης στην συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), ας φροντίσει να λύσει άμεσα το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών, χωρίς καμία περικοπή δρομολογίων.»

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 34 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*