Η Κατερίνα Μονογυιού στους αγιασμούς των σχολείων στην Κύθνο

Newsroom.
12/09/2024 00:41
 
 
 

 

Η κ. Κατερίνα Μονογυιού στα πλαίσια της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς παρευρέθηκε στην Κύθνο στον αγιασμό των σχολικών μονάδων του Γυμνασίου Κύθνου με Λυκειακές τάξεις, στο δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο Δρυοπίδας Κύθνου καθώς και στο δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο Χώρας Κύθνου.

Η βουλευτής συνομίλησε με μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, για τις προκλήσεις και τις ανάγκες του σύγχρονου σχολείου. Η κ. Κατερίνα Μονογυιού υπογράμμισε τις δράσεις και τις πολιτικές που έχουν εξαγγελθεί από τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, οι οποίες αφορούν: 10.000 διορισμούς εκπαιδευτικών, Διαδραστικά Συστήματα Μάθησης, την εφαρμογή e-parents, την Πλατφόρμα Stop Bullying, το Νέο κανονισμό της λειτουργίας σχολείων, τις Δράσεις ενεργού πολίτη, το Ψηφιακό Φροντιστήριο, τις Αυτόνομες τάξεις, τον Σχολικό Επαγγελματικό Προσανατολισμό, την Αναμόρφωση στα μαθήματα Πληροφορικής και τις Αλλαγές στο μάθημα της Λογοτεχνίας.

Μεταξύ άλλων, η Κατερίνα Μονογυιού δήλωσε: «Εύχομαι ολόψυχα σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές καλή, δημιουργική και επιτυχημένη χρονιά. Καλή δύναμη στο έργο των εκπαιδευτικών και τις καλύτερες ευχές στους γονείς για τη σημαντική στήριξη που προσφέρουν. Κάθε μέρα στο σχολείο έχετε την ευκαιρία να χτίσετε το δικό σας μέλλον. Η προσπάθεια, η επιμονή και η προσήλωση είναι ο δρόμος για την εκπλήρωση των στόχων σας. Η γνώση είναι το εργαλείο που θα σας δώσει τα εφόδια να διεκδικήσετε ένα καλύτερο αύριο.»

Επιπλέον, πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με το Δήμαρχο Κύθνου κ. Σταμάτη Γαρδέρη, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν σημαντικά ζητήματα του νησιού της Κύθνου, όπως οι υποδομές των σχολικών μονάδων, η αντιμετώπιση της λειψυδρίας, η επάνδρωση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρικού Κέντρου Κύθνου καθώς και τα ζητήματα που αφορούν στην ακτοπλοΐα.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 12 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*