Παρέμβαση Φίλιππου Φόρτωμα στην Βουλή για την εξακολούθηση λειτουργίας του τμήματος Πάρου της Σ.Α.Ε.Κ. Σύρου

Newsroom.
07/10/2024 23:55
 
 
 

 

Αναφορά στην Βουλή στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου κατέθεσε ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας, με θέμα: «Έγκριση λειτουργίας τμήματος Πάρου της Σ.Α.Ε.Κ. Σύρου».

Ο κ. Φόρτωμας στην αναφορά του, που απευθύνεται προς τον αρμόδιο Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, σημειώνει ότι η λειτουργία του Τομέα της Σ.Α.Ε.Κ. Σύρου στην Πάρο «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (chef)» ήταν καθ’ όλα επιτυχής και το αίτημα για συνέχιση της λειτουργίας του υποστηρίζεται και από την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Πάρου.

Περαιτέρω, ο βουλευτής στην αναφορά του, επισημαίνει ότι ο κ.Δήμαρχος Πάρου στο έγγραφό του αναδεικνύει την σημασία εξακολούθησης του εν λόγω τμήματος, συνδέοντάς την λειτουργία του με το γεγονός ότι η Πάρος αποτελεί προορισμό που διακρίνεται για την υψηλή τουριστική κίνηση και την ανάγκη για αποτελεσματική παροχή ποιοτικών υπηρεσιών, προϋπόθεση για τις οποίες είναι η κατάλληλη κατάρτιση επαγγελματιών και εργαζόμενων στον τομέα της εστίασης.

Τέλος, ο κ. Φόρτωμας απηύθυνε στον αρμόδιο Υπουργό το ερώτημα: σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί το Υπουργείο στην κατεύθυνση της συνέχισης λειτουργίας του Τομέα της Σ.Α.Ε.Κ. Σύρου στην Πάρο «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (chef)».

Anadora Ff 7 10 2024 Xy

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 7 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*