Μάρκος Καφούρος: «Απολύτως σημαντικό να στηριχθεί ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης»

Newsroom
11/10/2024 10:39
 
 
 

 

Για το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών που περιλαμβάνει τις ρυθμίσεις για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Μάρκος Καφούρος.

Ο κ. Καφούρος χαιρέτησε τις πολύ σημαντικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως:
-Η δυνατότητα πλέον, πρόσληψης εποχικού προσωπικού από τους ΟΤΑ στο χρονικό διάστημα που υπάρχει η ανάγκη και όχι ετεροχρονισμένα.

-Η ρύθμιση οφειλών προς τους Δήμους, με τρόπο που αφενός διευκολύνονται οι οφειλέτες αφετέρου βελτιώνεται η εισπραξιμότητα και η οικονομική κατάσταση των Δήμων.

-Η αύξηση των ΚΑΠ στους ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού, κατά 53 εκατομμύρια ευρώ από το 2025 και 108 εκατομμύρια για το 2024!

-Η δυνατότητα ίδρυσης και λειτουργίας ελαιοτριβείων στους Δήμους, αίτημα του Δημάρχου της Τήνου.

Με αφορμή τις προτεινόμενες ρυθμίσεις για τα ζώα συντροφιάς, ο βουλευτής Κυκλάδων επανέλαβε την ανάγκη επανεξέτασης της ποινικοποίηση της ιπποπέδης, η οποία σχεδιάστηκε χωρίς να λαμβάνει υπόψη την ιδιαιτερότητα των νησιών και το ευαίσθητο οικοσύστημά τους. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Καφούρος, «το μέτρο έχει φέρει σε απελπισία τους Κυκλαδίτες κτηνοτρόφους».

Επίσης, χαιρέτησε την κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου για τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, με το οποίο ενισχύεται σημαντικά η εντοπιότητα και ανοίγει ο δρόμος για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Τέλος, ζήτησε στον Ενιαίο Κώδικα για την Αυτοδιοίκηση, η έννοια της Νησιωτικότητας να κατέχει σημαντική θέση.

Δείτε εδώ το βίντεο της ομιλίας του κ. Καφούρου

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 7 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*