Δήλωση Μιχάλη Χάλαρη για την επέτειο ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ: «Η μέρα που άλλαξε η ιστορία της Ελλάδας»

papanderoy idrysi pasok
admin
04/09/2017 07:12
 
 
 

43 χρόνια συμπληρώθηκαν χθες, 3 Σεπτέμβρη, από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ από τον Ανδρέα Παπανδρέου και το μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και της Συντονιστικής Γραμματείας των Κινήσεων Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία Μιχάλης Χάλαρης, σε δήλωση του, έκανε λόγο για «ημέρα που άλλαξε η ιστορία της χώρας μας».

Στην ίδια δήλωση, αναφέρεται και στην επικείμενη εκλογή του επικεφαλής του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα που θα περικλείει όλες τις δυνάμεις της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας, διαμορφώνοντας «ένα νέο δημοκρατικό συμμετοχικό μοντέλο κομματικής οργάνωσης και λειτουργίας».

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Χάλαρη έχει ως εξής:
«3 Σεπτεμβρίου 1974: Η μέρα που άλλαξε η ιστορία της χώρας μας. Στις καρδιές μας παραμένει ο Πράσινος Ήλιος. Σήμερα 43 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ η Δημοκρατική Παράταξη περικλείοντας όλες τις δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς, του μεταρρυθμιστικού κέντρου, της πολιτικής οικολογίας προχωράει στη γέννηση του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα που σαφώς δεν θα επιτευχθεί ούτε με παρθενογενέσεις, ούτε από μεσσίες, αλλά με σεβασμό στις πολιτικές δυνάμεις που αγωνίστηκαν τα τελευταία χρόνια για την επιβίωση της χώρας με δυσανάλογο πολιτικό κόστος. Πρώτος σταθμός η επιλογή του/της επικεφαλής μας τον ερχόμενο Νοέμβριο. Τελικός σταθμός το ιδρυτικό συνέδριο ενότητας, ανανέωσης και προοπτικής, που με τη συμμετοχή κομμάτων, κινήσεων, προσωπικοτήτων του χώρου και των πολιτών που θα συμμετάσχουν στις διαδικασίες επιλογής επικεφαλής θα καθορίσει τις ιδεολογικές και πολιτικές συντεταγμένες της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας και θα διαμορφώσει ένα νέο δημοκρατικό συμμετοχικό μοντέλο κομματικής οργάνωσης και λειτουργίας, απορρίπτοντας κάθε είδους αρχηγισμό που παραπέμπει σε καταδικασμένες παλαιοκομματικές πρακτικές του παρελθόντος».

(φωτό: thetoc.gr)

(Visited 43 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*