O Γιάννης Βρούτσης για το ονοματολογικό των Σκοπίων: «Επιζήμια για την Ελλάδα η συμφωνία» (video)

 
 
 

broytsis giannis boyli

«Θα αναμετρηθούμε με την ιστορία και τις προσωπικές πολιτικές ευθύνες που έχει ο καθένας. Κανένας δεν θα μπορέσει να κρυφτεί». Με τη φράση αυτή ξεκίνησε ο Γιάννης Βρούτσης την παρέμβαση του για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η ΝΔ, κατά της κυβέρνησης για τη Συμφωνία της με τα Σκόπια.

Ο βουλευτής Κυκλάδων κατηγόρησε τους ΑΝ.ΕΛ. για «διπρόσωπη τακτική», ενώ έστρεψε τα βέλη του και εναντίον των κ.κ. Τσίπρα και Κοτζιά, στους οποίους απέδωσε αλαζονεία και περιφρόνηση των θεσμών, καθώς δεν θέλησαν να σχηματίσουν ένα ενιαίο, εθνικό μέτωπο για την εν λόγω Συμφωνία.
Μάλιστα, δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τη Συμφωνία επιζήμια για την Ελλάδα, αφού εμπεριέχει παραχώρηση μακεδονικής ταυτότητας και γλώσσας. «Αν υπήρχε εθνική συνεννόηση, θα ήταν μια καλύτερη συμφωνία που θα ωφελούσε τους Έλληνες και τη χώρα» ανέφερε και πρόσθεσε ότι «τα ζητήματα εθνικής κυριαρχίας είναι μη αναστρέψιμα».
Από την άλλη πλευρά, όσον αφορά στην κατάθεση πρότασης δυσπιστίας από την ΝΔ, ο κ. Βρούτσης επισήμανε ότι το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έκανε το εθνικό και δημοκρατικό της καθήκον με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, για ένα κρίσιμο εθνικό ζήτημα, αξιοποιώντας τα εργαλεία που της δίνονται στο πλαίσιο της δημοκρατικής διαδικασίας που απορρέει από τον κανονισμό της Βουλής.

Το βίντεο της ομιλίας του κ. Βρούτση
https://www.youtube.com/watch?v=JDeY9Ug0HAc&feature=youtu.be

 

(Visited 24 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*