Εισήγηση Συρίγου για αναβάθμιση της διοίκησης στις νησιωτικές και ορεινές περιοχές (video)

 
 
 

syrigos boyli aigaio365

Την πρόταση 57 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να αποκτήσει η ανάγκη προσαρμογής του διοικητικού μοντέλου στο ιδιαίτερο περιβάλλον των νησιωτικών και ορεινών περιοχών τον επιτακτικό χαρακτήρα συνταγματικής υποχρέωσης, ανέπτυξε την περασμένη Παρασκευή στη συνεδρίαση της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος ο Συριανός κυβερνητικός βουλευτής Αντώνης Συρίγος, ο οποίος είχε και τη σχετική πρωτοβουλία.

Η προσαρμογή αυτή θα επιτευχθεί, όπως επισήμανε ο κ. Συρίγος, με την εκπόνηση ειδικών επιχειρησιακών σχεδίων διοίκησης γι’ αυτές τις περιοχές και την παροχή κινήτρων στους δημοσίους υπαλλήλους που υπηρετούν σ’ αυτές. Επιπλέον, η ανάγκη να καταστεί συνταγματική υποχρέωση η συγκεκριμένη ρύθμιση απορρέει από τα διαχρονικά διοικητικά προβλήματα λειτουργίας και στελέχωσης που εξακολουθούν να ταλανίζουν αυτές τις περιοχές.

«Δεδομένου ότι η ανάπτυξη προϋποθέτει καλή διοίκηση, εάν η διοίκηση δεν προσαρμοστεί στις ιδιομορφίες των νησιών και των ορεινών περιοχών, θα λειτουργήσει (όπως άλλωστε μέχρι τώρα) ως τροχοπέδη σε κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Συριανός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στους συναδέλφους του και ζήτησε την υποστήριξη όλων προκειμένου η πρόταση αυτή να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν ευρύτερη συναίνεση και πλειοψηφία στην Ολομέλεια.

Σημειώνεται ότι την πρόταση συνυπογράφουν και υποστηρίζουν οι βουλευτές των νησιωτικών περιφερειών, οι οποίοι βιώνουν τα προβλήματα των περιοχών αυτών και των κατοίκων τους με τον πλέον άμεσο τρόπο επιδιώκοντας την βελτίωση της καθημερινότητάς τους.

Δείτε την τοποθέτηση του Αντώνη Συρίγου:
{youtube}GTRmg8QVRX4{/youtube}

Την πρόταση, όπως κατατέθηκε στην Ειδική Γραμματεία του Προέδρου της Βουλής, μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ

(Visited 13 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*