Στη Σαντορίνη η υποψήφια βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. Σοφία Θεολογίτου

  •  
  •  
  •  

Τριήμερη περιοδεία στη Σαντορίνη πραγματοποίησε η υποψήφια βουλευτής Κυκλάδων του ΚΙΝ.ΑΛ. Σοφία Θεολογίτου, κατά τη διάρκεια της οποίας κατέγραψε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Σαντορίνη (με κυρίαρχα αυτά που προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις), ενώ συναντήθηκε και με τον Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και νήσων κ. Επιφάνιο, τον δήμαρχο Σαντορίνης κ. Ζώρζο, υποψηφίους Δημάρχους, φορείς και πολίτες του νησιού.

Από την επίσκεψη της, η κα Θεολογίτου κατέληξε στα εξής συμπεράσματα και διαπιστώσεις:

*Λιμάνι Αθηνιού: Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έπρεπε σε τακτική ετήσια βάση, να επιθεωρεί τις λιμενικές εγκαταστάσεις και να προβαίνει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες συντήρησης πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου .

Το Υπουργείο Υποδομών οφείλει, το συντομότερο δυνατόν, να διασφαλίσει την ασφάλεια και την λειτουργικότητα του Αθηνιού, το δε Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας επιβάλλεται να είναι ο βασικός παράγοντας προώθησης και επισήμανσης διαφόρων παρατηρήσεων που σχετίζονται με την ανάγκη βελτίωσης και ενίσχυσης των λιμενικών εγκαταστάσεων και υποδομών. Εξάλλου το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ως επισπεύδον Υπουργείο, οφείλει να συντονίζει όλη αυτήν την διαδικασία , εφόσον είναι ο φορέας που ευθύνεται για τις υποδομές και την λειτουργία των λιμανιών.

*Νέο Λιμάνι: Με δεδομένο ότι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών είναι το αρμόδιο για τον σχεδιασμό των λιμενικών υποδομών , πρέπει να αποσαφηνιστεί ταχύτατα, ποια είναι η καταλληλότερη θέση, για την δημιουργία του νέου λιμανιού, σύμφωνα με τα μελετητικά δεδομένα που υπάρχουν διαθέσιμα και στη συνέχεια θα πρέπει να ακολουθήσει η ωρίμανση του έργου.

Άμεσα να προχωρήσουν οι απαιτούμενες αδειοδοτήσεις, ούτως ώστε το έργο να καταστεί ώριμο προς χρηματοδότηση, στην επόμενη προγραμματική περίοδο 2021- 2027.

Το ίδιο Υπουργείο, οφείλει να εκπονήσει στρατηγικό σχεδιασμό για τις λιμενικές εγκαταστάσεις, τόσο για την Σαντορίνη, όσο και για όλα τα νησιά των Κυκλάδων.

Ο στρατηγικός σχεδιασμός , στα πλαίσια του οποίου θα ενταχθεί και το νέο λιμάνι, πρέπει να ανταποκρίνεται , στην διεθνή ακτινοβολία της Σαντορίνης ως παγκόσμιου τουριστικού προορισμού. Το γεγονός ότι ένα έργο είναι δύσκολο, δεν σημαίνει ότι πρέπει συνεχώς να αναβάλλεται. Τεχνικές λύσεις υπάρχουν. Δεδομένης της τουριστικής σημασίας της Σαντορίνης και του υψηλού αριθμού των επισκεπτών με το σχεδιασμό του έργου πρέπει να διασφαλίζεται η ασφάλεια και η εξυπηρέτησή του, με τις απαραίτητες υποδομές –εκτός από τον εκσυγχρονισμός των λιμενικών υποδομών-που αφορούν στην λειτουργικότητα, στην βελτίωση των οδικών δικτύων , στην σωστή και σύγχρονη διαχείριση των απορριμμάτων σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές οδηγίες , με σεβασμό στο περιβάλλον και στους κατοίκους, προστατεύοντας την δημόσια Υγεία με την ενίσχυση των υπηρεσιών της, επαρκή αστυνόμευση , την επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος κλπ.

*Ζημιές που προκλήθηκαν στο Επαρχιακό δίκτυο του Μονόλιθου- περιοχή αεροδρομίου- ΔΕΗ: Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου πρέπει να προχωρήσει άμεσα στα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα που θα μελετηθούν από υδραυλικής πλευράς, καθώς και οι αποχετευτικοί αγωγοί ομβρίων υδάτων, ούτως ώστε να μην εμφανίζονται τα πλημμυρικά φαινόμενα που συχνά πλήττουν την περιοχή.

*Αποκατάσταση και σταθεροποίηση πρανών: Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου οφείλει να αποφανθεί και να δώσει λύσεις, εφόσον δε, κρίνει ότι οι τεχνικές απαιτήσεις μιας τέτοιας διερεύνησης ξεπερνούν τις δυνατότητές της, να απευθυνθεί στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, για να λάβει την απαιτούμενη τεχνική υποστήριξη.

Επισήμανση των σοβαρών θεμάτων σχολικής στέγης, αλλά και της στέγασης των δημοσίων υπαλλήλων που κατοικούν και εργάζονται στην Σαντορίνη.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε η κα Θεολογίτου, προτεραιότητα της είναι η αξιοποίηση της εμπειρίας της, καθώς και της χρόνιας ενασχόλησής της με τα παραπάνω θέματα, ώστε να αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο τρόπο για το νησί, δείχνοντας έμπρακτα την ευαισθησία και την αγάπη της, για τον νησιωτικό χώρο.

Επίσης, έκανε γνωστό ότι το Κίνημα Αλλαγής, με επερώτηση στην Βουλή και στον αρμόδιο Υπουργό, θα ζητήσει να ενημερωθεί για το Σχέδιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και για τις επεμβάσεις που προτίθεται να κάνει.

«Το ΚΙΝ.ΑΛ., αφουγκράζεται τα προβλήματα των νησιών μας. Έχει επιλέξει ανθρώπους που γνωρίζουν τις Κυκλάδες και ξέρουν να διεκδικούν λύσεις , λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της νησιωτικότητας» καταλήγει το δελτίο Τύπου της υποψήφιας βουλευτού.

(Visited 6 times, 1 visits today)