Νίκος Συρμαλένιος: «Οι δανειστές δεν μπορούν να παίζουν με τη νησιωτική Ελλάδα»

admin
17/06/2015 21:55
 
 
 

«Πρέπει να καταλάβουν οι δανειστές ότι δεν μπορούν να παίζουν με τη νησιωτική Ελλάδα, όταν στις δικές τους χώρες οι νησιωτικές περιοχές απολαμβάνουν όλα αυτά τα ειδικά καθεστώτα τα οποία θέλουν να καταργήσουν σε εμάς».

Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος ΕΠΕΚΕ Ναυτιλίας Νίκος Συρμαλένιος, κατά τη συνεδρίαση της υποεπιτροπής Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών Νίκος Συρμαλένιος, χαρακτηρίζοντας «παράλογη και απαράδεκτη» την απαίτηση για κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, αφού τα νησιά βρίσκονται σε δυσμενέστερη θέση, με ελλείψεις και προβλήματα σε βασικά ζητήματα της καθημερινότητας (συγκοινωνία, υδροδότηση, υγεία, παιδεία κλπ).

«Εμείς, ως νησιώτες, το έχουμε μεταβιβάσει στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό ότι είμαστε διατεθειμένοι μέχρι τελευταία στιγμή να αγωνιστούμε και να μην καταργηθεί το ιδιαίτερο καθεστώς των νησιών. Οι αποφάσεις είναι ομόφωνες και της Βουλής γύρω από αυτό το ζήτημα» επεσήμανε ο κ. Συρμαλένιος, ο οποίος τόνισε ότι η νησιωτικότητα είναι μία πολύ μεγάλη και σημαντική ιδιαιτερότητα για την χώρα μας και είναι απαραίτητο να λαμβάνεται υπόψη σε όλα τα επίπεδα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής.

Σε ό,τι αφορά τα ακτοπλοϊκά ζητήματα, ανέφερε ότι το μεταφορικό ισοδύναμο «παραμένει ένας μεγάλος στόχος», που για να επιτευχθεί θα πρέπει να βρεθούν τα κονδύλια τα οποία θα αναπληρώνουν τη διαφορά μεταξύ κόστους και τιμής του εισιτηρίου.

Τέλος, σε ό, τι αφορά την υδροδότηση των νησιών, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πρέπει οπωσδήποτε να τελειώσουμε με την ιστορία των υδροφόρων πλοίων που κοστίζουν ακριβά […] Πρέπει να τελειώσει το θέμα με το νερό και να λειτουργήσουμε τις αφαλατώσεις, λαμβάνοντας υπόψη ότι η αφαλάτωση μπορεί να συνοδευτεί και με κάποια ενεργειακή ανανεώσιμη πηγή ενέργειας για να μειώσει το ενεργοβόρο κόστος που είναι υψηλό στις εγκαταστάσεις αφαλάτωσης».

 

(Visited 13 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*