VIDEO: Γλέζος προς ευρωβουλευτές: “Σας προσκαλώ στο χωριό μου που έχει πέντε μουσεία”

admin
18/06/2015 16:30
 
 
 
Για την ανάγκη να επιστρέψουν τα ελληνικά μνημεία στην Ελλάδα μίλησε την Τρίτη Μανώλης Γλέζος στην Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού (CULT) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, απευθύνοντας έκκληση να επιστρέψουν στη χώρα μας. 

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε επίσης για την ανάγκη δημιουργίας του Πολιτιστικού Χωριού της Ευρώπης, μετά την Πολιτιστική Πρωτεύουσα, χωρίς να χάσει την ευκαιρία να μιλήσει για το χωριό του, την Απείρανθο Νάξου, καλώντας μάλιστα όλους τους ευρωβουλευτές της Επιτροπής να το επισκεφθούν.
 
“Σας προσκαλώ στο χωριό μου που έχει πέντε μουσεία”
 
– Προεδρείο “Αγαπητέ κύριε Γλέζο, αποτελεί τιμή για μας που είσαστε εδώ… “ 
-M. Γλέζος : “Ένας λαός που στηρίζεται μονάχα στην κληρονομιά του, πάσχει από προγονοπληξία και δεν έχει καθόλου μέλλον”
– “Δεν αγγίξατε τον τομέα δημιουργίας πολιτισμού, αν δεν το σκεφτούμε αυτό, πως θα δημιουργούμε πολιτισμό, είμαστε χαμένοι από χέρι”.
– “Πολιτισμό καινούργιο δημιουργούν μονάχα οι πολίτες μιας πόλης όταν ασκούν οι ίδιοι πολιτική και δεν την αφήνουν την άσκηση της πολιτικής σε επαγγελματίες. Τότε δημιουργείται πολιτισμός”.
– “Οι παπαγάλοι δεν δημιουργούν πολιτισμό, οι παπαγάλοι μιμούνται δεν δημιουργούν”.
– “Αναφέρω εδώ την Μελίνα την Μερκούρη η οποία πρωτοστατούσε στα θέματα της πολιτιστικής πρωτεύουσας, για να πω, δεν χρειάζεται μονάχα η πολιτιστική πρωτεύουσα – είναι κάτι που είχε συμφωνήσει η Μελίνα – χρειάζεται σε κάθε περιφέρεια να δημιουργήσουμε μια πόλη πολιτισμού αλλά και σε κάθε χωριό.
– “Σας προσκαλώ στο χωριό μου που έχει πέντε μουσεία”. 
Ο Μανώλης Γλέζος μίλησε στην Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού (CULT) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ανάγκη να επιστρέψουν τα ελληνικά μνημεία στην Ελλάδα.
ΔΕΙΤΕ το video:
{youtube}xcL8onpSoOA{/youtube}

 

(Visited 19 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*