Ν. Συρμαλένιος: «Αν δεν υπάρξει ανάπτυξη, κανένα Ασφαλιστικό δεν θα είναι βιώσιμο»

syrmalenios
admin
27/04/2016 08:38
 
 
 

Τα βέλη του σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έστρεψε ο Νίκος Συρμαλένιος, κατά την τοποθέτηση του στην κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και Οικονομικών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η πολυετής διακυβέρνηση τους με σκάνδαλα, διαφθορά και διαπλοκή οδήγησαν τόσο στην κατάρρευση της χώρας, όσο και στην κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος.

Απευθυνόμενος στους συναδέλφους του βουλευτές της αντιπολίτευσης, υποστήριξε ότι τα επίσημα στοιχεία για την ελληνική οικονομία (όπως π.χ. της EUROSTAT) διαψεύδουν την καταστροφολογία τους, την οποία στηρίζουν σε αναξιόπιστες προβλέψεις Διεθνών Οργανισμών «που πέφτουν πάντα έξω».

«Διαχειριζόμαστε μια σύνθετη και τρομακτικά δύσκολη κατάσταση, στην οποία εσείς μας φέρατε. Παρόλα αυτά, σε αυτές τις συνθήκες και σε πλαίσια δημοσιονομικής ασφυξίας, εμείς θεσμοθετούμε: Ένα δημόσιο καθολικό, αναδιανεμητικό, Ασφαλιστικό Σύστημα, που εγγυάται το Κράτος και το οποίο καθιερώνει ίσους κανόνες και ενοποιεί το μέχρι σήμερα άναρχο και ανορθολογικό σύστημα με τα δεκάδες Ταμεία και τους εκατοντάδες διαφορετικούς τρόπους απονομής των συντάξεων. Διασφαλίζονται οι κύριες συντάξεις και το 90{ebf2de1fdbfefdec110a02f4c927aa7ce558be84e5a322e6c41137cb467b3c6d} των επικουρικών, ενώ προστατεύεται η μεγάλη πλειοψηφία των προσεχών συνταξιούχων» δήλωσε μεταξύ άλλων, ο κ. Συρμαλένιος και αναρωτήθηκε: «Υπάρχει προοπτική σε αυτή τη χώρα, αν δεν υπάρξει ανάπτυξη; Αν δεν υπάρξει ανάπτυξη μέχρι το 2017-2018, αν δεν δημιουργηθούν οι συνθήκες επανεκκίνησης της ανάπτυξης, κανένα ασφαλιστικό σύστημα δεν θα είναι βιώσιμο και καμιά χώρα δεν θα μπορεί να υπάρξει».

Στη συνέχεια, μίλησε για την Ρήτρα Μηδενικού Ελλείμματος που προτείνει η ΝΔ, σημειώνοντας ότι η πρόταση αυτή ουσιαστικά οδηγεί στην κατάργηση των επικουρικών συντάξεων και την ιδιωτική ασφάλιση.

«Συνεχίζουμε αταλάντευτα και θα θεσμοθετήσουμε ένα δημόσιο, κοινωνικά δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα, ολοκληρώνοντας και με τις φορολογικές ρυθμίσεις μια αξιολόγηση δύσκολη, η οποία, θα δημιουργήσει τις συνθήκες και τις προϋποθέσεις για την ανάταξη και την ανάπτυξη της χώρας» κατέληξε ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ.

Μπορείτε να δείτε το βίντεο από την παρέμβαση του Νίκου Συρμαλένιου εδώ

(Visited 13 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*