Γιάννης Βρούτσης: «Ξαναζούμε τον όλεθρο για την οικονομία και τη χώρα»

broytshs
admin
04/05/2016 08:49
 
 
 

Με τα πιο μελανά χρώματα περιέγραψε την κατάσταση στην οικονομία ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης, με άρθρο του στην ηλεκτρονική εφημερίδα liberal.gr.

Ο κ. Βρούτσης μίλησε για τις «συνεχείς αντιφάσεις» και την «ανικανότητα» της κυβέρνησης, η αξιοπιστία της οποίας έχει κλονιστεί όπως αναφέρει, με αποτέλεσμα να επικρατεί αβεβαιότητα και αστάθεια τόσο σε οικονομικό, όσο και σε πολιτικό επίπεδο.

«Όλοι οι οικονομικοί δείκτες χειροτερεύουν, ενώ η οικονομία επιστρέφει ξανά στην ύφεση, μετά την ανάκαμψη του 2014» υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ο κ. Βρούτσης που επικαλέστηκε επίσης, στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος που φανερώνουν ότι έχει χαθεί η εμπιστοσύνη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων απέναντι στο τραπεζικό σύστημα. «Η εύρυθμη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα, αποτελεί προϋπόθεση για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την αποτελεσματική κατανομή των οικονομικών πόρων» σημείωσε στη συνέχεια ο βουλευτής, κατά την άποψη του οποίου «αποτελούν μονόδρομο η επίτευξη πολιτικής σταθερότητας, η αποκατάσταση κλίματος εμπιστοσύνης, η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, καθώς και η επίτευξη δημοσιονομικής ισορροπίας, σε συνδυασμό με την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, την υλοποίηση των ιδιωτικοποιήσεων, την αξιοποίηση της ακίνητης κρατικής περιουσίας και την ενίσχυση της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους».

«Όλα αυτά θα συμβάλλουν στην απελευθέρωση πόρων, στη βελτίωση του κλίματος, με πολλαπλές θετικές επιδράσεις: νέες επενδύσεις, προσέλκυση επενδύσεων, επιστροφή καταθέσεων στο τραπεζικό σύστημα. Λύση που μόνο η Ν.Δ. μπορεί να εγγυηθεί…» κατέληξε ο κ. Βρούτσης στο άρθρο του.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του κ. Βρούτση εδώ

(Visited 48 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*