Eye’s Walk Digital Festival 2016 στο Ιστορικό Κέντρο της Ερμούπολης

europass syros 2016
admin
01/07/2016 14:01
 
 
 

Από τις 5 μέχρι τις 9 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί το “EyesWalkDigitalFestival 2016” στο Ιστορικό Κέντρο της Ερμούπολης, με ώρα έναρξης 21:30 και συνδιοργάνωση από τον δήμο Σύρου-Ερμούπολης και την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου.

Πρόκειται για μια συνομιλία μεταξύ καλλιτεχνών performing art, video installation art & graffiti για το παρόν της Ευρώπης καθώς «ρωτάμε τους εαυτούς μας με ελπίδα, με φόβο και τρέμοντας, με τι θα μοιάζει το πρόσωπο της Ευρώπης;». (Derrida)

Μια εξερεύνηση της ταυτότητας, του Άλλου, των συνόρων, του πολιτισμού, της ελευθερίας.

Το “Europass” ασχολείται με έννοιες όπως «η διέλευση», η «διάβαση», «η μεταβίβαση από τη μια κατάσταση στην άλλη», «η απαγόρευση» και η «δυσκολία στο να φτάσει κανείς σε αυτό που επιθυμεί».

Το έργο αναπτύσσεται σε δύο άξονες που αλληλεπιδρούν άμεσα:

*Στις εξωτερικές επιφάνειες παλαιών κτηρίων με video installation art & graffiti ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών (Σπύρος Κουδουνάς, Δημήτρης Ζάχος, Samuele Livornese, Rea-lly Team).

*Με τους θεατές και τον αστικό χώρο της Ερμούπολης να αποτελούν ουσιαστικό μέρος του. Μέσα από στενά, μικρούς λαβύρινθους, κορδέλες απαγόρευσης, απρόσμενες διαδρομές, το τοπίο και ο άνθρωπος ακολουθούν τα βήματα του “Europass”, της σύγχρονης Οδύσσειας.

Η μεγάλη βραδιά θα είναι το Σάββατο 9 Ιουλίου στις 21:30.

(Visited 16 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*