Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης: Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής και Λέσχη Ανάγνωσης για εφήβους και ενήλικες

Newsroom
31/07/2023 14:17
 
 
 

 

Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής και Λέσχη Ανάγνωσης για εφήβους και ενήλικες διοργανώνει, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στο Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης (ΘΜΙΚ).

Σ’ ένα Μουσείο αφιερωμένο στον σπουδαιότερο θεατρικό συγγραφέα του νεοελληνικού θεάτρου, δεν θα μπορούσε να λείπει η επαφή με το βιβλίο. Από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του, το ΘΜΙΚ διαθέτει αίθουσα Αναγνωστηρίου, ενώ η θεατρική Βιβλιοθήκη που στεγάζεται στο χώρο, εμπλουτίζεται συνεχώς με έργα του ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου.

Επιπλέον, στο Μουσείο φιλοξενούνται συχνά παρουσιάσεις βιβλίων, με πιο πρόσφατη την παρουσίαση των δύο τελευταίων βιβλίων του Ιάκωβου Καμπανέλλη το «Άκουσε τη φωνή μου κι έλα» και το «Από Σκηνής και από πλατείας» (Εκδόσεις Κέδρος), που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023.

Φέτος το καλοκαίρι, θα στρέψουμε «το βλέμμα στο βιβλίο» και μέσα από το Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής και τη Λέσχη Ανάγνωσης θα ανακαλύψουμε τον μαγικό του κόσμο, κοιτώντας τον από μια άλλη οπτική.

Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής
Όταν ήμασταν παιδιά «κρατούσαμε» ημερολόγιο, σαν μαθητές γράφαμε εκθέσεις. Αλλά και τώρα που μεγαλώσαμε, έχουμε ακόμα την ανάγκη να καταγράφουμε τις σκέψεις, τους προβληματισμούς και τα συναισθήματά μας. Δεν είναι λίγες οι φορές που εκφράζουμε γραπτώς την αγάπη μας για κάποιον, που «βάζουμε» σε ένα χαρτί αυτά που μας απασχολούν για να μπορέσουμε να τα δούμε πιο καθαρά, που σημειώνουμε λέξεις, φράσεις, στίχους που θέλουμε να θυμόμαστε στην καθημερινότητά μας.
Στο συγκεκριμένο εργαστήρι θα πάμε λίγο παραπέρα. Θα γνωρίσουμε τις τεχνικές γραφής και τα βασικά είδη του γραπτού λόγου, θα ανακαλύψουμε το προσωπικό ύφος γραφής και θα πειραματιστούμε με τη συγγραφή μιας δικής μας ιστορίας.
Υπεύθυνη εργαστηρίου: Γεωργία Παρασκευά
Ημερομηνία έναρξης εργαστηρίου: Τετάρτη 2 Αυγούστου 2023 στις 19:00 (και κάθε Τετάρτη 19:00-21:00 έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2023).

Λέσχη Ανάγνωσης
Στόχος μας και πρόθεσή μας είναι να επεξεργαστούμε, σε συνεργασία με την ομάδα μας, έργα αναγνωρισμένης αξίας και εμβέλειας, κυρίως του ελληνικού θεατρικού και λογοτεχνικού ρεπερτορίου.
Κάποια έργα που κρίνουμε σκόπιμο να επεξεργαστούμε είναι τα εξής: Γρηγόριος Ξενόπουλος (Έρως Εσταυρωμένος- Στέλλα Βιολάντη, Επαναστάτης Ποπολάρος), Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης (Φόνισσα, Βαρδιάνος στα σπόρκα), Ιάκωβος Καμπανέλλης (Το Μεγάλο μας Τσίρκο, Η Αυλή των θαυμάτων).
Συντονίστρια: Θεοδώρα Αποστολοπούλου
Πρώτη Συνάντηση: Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023 στις 19:00 (και κάθε Πέμπτη 19:00-21:00 έως τις 21 Σεπτεμβρίου 2023).

*Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι δωρεάν.
Πληροφορίες-εγγραφές στα τηλέφωνα: 2285023619/ 6944795242, τις ημέρες και τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου (Δευτέρα, Τρίτη: 10:00-14:00 και Τετάρτη έως Κυριακή: 10:00-14:00 και 18:00-22:00, e-mail kambanellismuseum@naxos.gov.gr).

Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης
Περιοχή Γρόττα, Χώρα Νάξος (Δίπλα στο Δημοτικό Χώρο Στάθμευσης)
Υπεύθυνη εργαστηρίων Θεατρικού Μουσείου Ιάκωβος Καμπανέλλης: Γεωργία Παρασκευά

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ
ΘΕΟΔΩΡΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
Η Θεοδώρα Αποστολοπούλου είναι 27 ετών και κατοικεί μόνιμα στη Νάξο. Οι σπουδές της είναι αυτές της Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) με κατεύθυνση τις κλασικές σπουδές.
Εργάζεται ως εκπαιδευτικός στην ιδιωτική εκπαίδευση τα τελευταία πέντε έτη. Παράλληλα, έχει ολοκληρώσει σπουδές μεταπτυχιακού επιπέδου στην εκπαίδευση και το συντονισμό ενήλικωνομάδων.
Διαθέτει σεμιναριακή κατάρτιση πιστοποιημένη από το Πανεπιστήμιο Αθηνών στους τομείς της θεατρικής αγωγής και θεατρικής παράστασης, ενώ παράλληλα έχει λάβει μέρος σε θεατρικές παραστάσεις σε ερασιτεχνικό επίπεδο.

ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ
Απόφοιτη του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Νομικής Αθηνών και της Δραματικής Σχολής Βεάκη και μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων.
Τα θεατρικά έργα της «Η Επιστροφή των Παραμυθιών» και «Θα φάμε τα μουστάκια μας..» κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις ΔΩΔΩΝΗ και έχουν παρουσιαστεί σε θεατρικές σκηνές και σε σχολεία.
Με τη θεατρική εταιρεία ΜΠΟΕΜ παρουσιάζει εκπαιδευτικά προγράμματα και παραστάσεις για παιδιά αλλά και για ενήλικους θεατές. Διδάσκει το μάθημα του θεατρικού παιχνιδιού σε σχολεία της Αθήνας.
Συνεργάζεται με το Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης, για έβδομη συνεχή χρονιά.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 199 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*