Νάξος: Έκθεση του Γεράσιμου Κανάκη «Ωδή στην Ελευθερία»

Newsroom
23/06/2024 01:28
 
 
 

 

Η έκθεση του Γεράσιμου Κανάκη με τίτλο «Ωδή στην Ελευθερία» θα φιλοξενηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο της πρώην Σχολής Ουρσουλινών, στο κάστρο της Χώρας της Νάξου, από την 1η έως την 7η Ιουλίου 2024. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 1 Ιουλίου στις 19:00.

Ο Γεράσιμος Κανάκης, με την υποστήριξη του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, παρουσιάζει 40 υδατογραφίες μικρών και μεσαίων διαστάσεων, αποτυπώνοντας τοπία της Νάξου. Ο ζωγράφος έχει αναπτύξει μια βαθιά σχέση με το νησί, αντλώντας έμπνευση από το μοναδικό φως και τα ιδιαίτερα χρώματά του.

Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι οι εξής:
– Τρίτη έως Παρασκευή: 11:00 – 14:00 και 18:00 – 21:00
– Σάββατο: 11:00 – 15:00 και 18:00 – 22:00
– Κυριακή: 11:00 – 21:00

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Όπως σημειώνει, μεταξύ άλλων, στο κείμενό της η ιστορικός τέχνης Ελισάβετ Πλέσσα:
«Στην τωρινή σειρά των υδατογραφιών του ο Κανάκης ασχολείται με το τοπίο, το οποίο έχει από καιρό εισέλθει δυναμικά στη θεματική του. Απεικονίζοντας μέρη από την αγαπημένη του Νάξο, τις περισσότερες φορές δουλεύει τις ακουαρέλες αυτές εκ του φυσικού. Εκφράζοντας το βίωμα της άμεσης επαφής του με το ναξιώτικο περιβάλλον, εντούτοις δίνει προτεραιότητα στις εικαστικές αξίες της σύνθεσής του και όχι στην πιστή αποτύπωση όσων βλέπει απέναντί του. Όταν μετέπειτα, είτε στο νησί είτε στο εργαστήριο της Αθήνας, καταφεύγει σε επιτόπια προσχέδια ή σε φωτογραφίες για να αναπαραστήσει τα τοπία που είδε, ζωγραφίζει με την ίδια εγρήγορση και επιτακτικότητα που απαιτεί η ακουαρέλα. Όμως αντλεί από τα βοηθήματα του βλέμματος μόνο όσα του χρειάζονται για να ανακαλέσει την αρχική αίσθηση που του προκάλεσε η κυκλαδίτικη φύση και να την αποδώσει διαμεσολαβημένη από τη μνήμη, σε τοπία του νου».

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 807 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*