Καλοκαιρινό Εργαστήριο Τέχνης στον Πύργο Μπαζαίου: «Τα αυτοσχέδια φυσικά εργαλεία, τα ίχνη και η γραφή»

bazeos ergastiri 2
admin
10/07/2017 09:32
 
 
 

Στην εξοικείωση των συμμετεχόντων με την κατασκευή αυτοσχέδιων εργαλείων από φυσικά υλικά, την χρήση τους, καθώς και στην εξερεύνηση, παρατήρηση, αξιοποίηση και ένταξη των αποτελεσμάτων τους στοχεύει το καλοκαιρινό εργαστήριο τέχνης που θα πραγματοποιηθεί στον Πύργο Μπαζαίου με θέμα «Τα αυτοσχέδια φυσικά εργαλεία, τα ίχνη και η γραφή».
Υπεύθυνη οργάνωσης και διεξαγωγής του εργαστηρίου είναι η εικαστικός Ειρήνη Γκόνου, με την πολύτιμη βοήθεια της εικαστικού Κλεοπάτρας Τσαλή.

Η κατασκευή αυτοσχέδιων εργαλείων: Η φύση σε αυτό το εργαστήριο είναι ο μεγάλος προμηθευτής ενός απρόσμενου πλήθους φυσικών τμημάτων που μπορούν να γίνουν τα εργαλεία του σχεδίου και της γραφής. Μία βόλτα στον φυσικό χώρο θα εξοικειώσει τους συμμετέχοντες με την συλλογή τους και στη συνέχεια στο εργαστήριο θα γίνει η κατασκευή τους.
Ίχνη – σχήματα – γράμματα: Το φυσικό εργαλείο – η μελάνη – ίχνος, σχήμα – γράμμα, λέξη – σύνθεση. Οι συμμετέχοντες παρατηρούν τα ίχνη των αυτοσχέδιων εργαλείων με την φυσική μελάνη πάνω στο χαρτί. Ψάχνουν σχήματα. Εξελίσσουν τα ίχνη-σχήματα σε γράμματα και ολοκληρώνουν σύνθεση με γράμματα, με μία ή περισσότερες λέξεις. Τα ίχνη της συγκίνησης και της επικοινωνίας, η γραφή ως εικόνα και σύμβολο.

bazeos ergastiri 3

Ποια είναι η Ειρήνη Γκόνου
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε γλυπτική στην École Nationale Supérieure des Beaux-Arts και στην École Nationale Supérieure des Arts Décoratifs στο Παρίσι.
Η γραφή ως εικόνα, σύμβολο και φυλαχτό είναι ο τόπος αναφοράς των πρόσφατων εικαστικών της αναζητήσεων στην Ανθρωπολογία της Τέχνης.
Έχει πραγματοποιήσει τριάντα ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές συναντήσεις τέχνης, σεμινάρια και εργαστήρια σε Ελλάδα, Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Βέλγιο, ΗΠΑ, Νορβηγία, Τουρκία Αίγυπτο και Κύπρο, όπου η καλλιτέχνης προβάλλει μέσα από το έργο της τις προστατευτικές και θεραπευτικές ιδιότητες της γραφής.
Ζει και εργάζεται στην Αθήνα και διδάσκει παράλληλα στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Μπενάκη τις «Γραφές της Μεσογείου».

http://irinigonou.gr/

 

bazeos ergastiri 1

Info
Πού: Πύργος Μπαζαίου (12ο χλμ. Οδ. Χώρας Νάξου-Αγιασσού)
Πότε: Σάββατο 22 Ιουλίου
Κόστος συμμετοχής: 50€
Ώρες διεξαγωγής σεμιναρίου: 11:00 – 13:00 και 14:00 – 17:00 (13:00 – 14:00 διάλειμμα-συζήτηση). Το εργαστήριο παρέχει όλα τα απαραίτητα υλικά.
Δήλωση συμμετοχής στο e-mail naxosculture@gmail.com ή στο τηλ. 22850-31402.

naxosculture@gmail.com
www.bazeostower.gr
www.naxosfestival.gr

(Visited 19 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*