Πολιτιστικός και κοινωνικός «πρωταγωνιστής» ο Κυνήδαρος το καλοκαίρι του 2017 (πρόγραμμα εκδηλώσεων)

Σύλλογος Κυνηδαριωτών Νάξου - Κυνήδαρος
admin
02/08/2017 11:50
 
 
 

Στη διατήρηση και ανάδειξη της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς στοχεύουν οι εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει για τον Αύγουστο ο Σύλλογος Κυνηδαριωτών Νάξου «Ο Άγιος Γεώργιος».

Δεν παραλείπεται, όμως, και η κοινωνική προσφορά του Συλλόγου, ο οποίος για ακόμη μια χρονιά διοργανώνει διήμερο αιμοδοσίας προς ενίσχυση της τράπεζας αίματος του.
«Στις σημερινές δυσκολίες και προβλήματα που βιώνει και ο λαϊκός μας πολιτισμός, οι πολιτιστικοί φορείς του τόπου μας, του χωριού μας, είμαστε ενωμένοι και αισιόδοξοι και δηλώνουμε ότι μπορούμε να αναδείξουμε και να διαχειριστούμε τον πολιτισμό μας» τονίζεται χαρακτηριστικά σε δελτίο Τύπου, στο οποίο αναφέρονται αναλυτικά και οι προγραμματισμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις του Συλλόγου.

*Τρίτη 8 Αυγούστου 2017, 21:00
Πολυχώρος Αθλητισμού και Πολιτισμού «Βασίλειος Απ. Αντωνάκης»
Εκδήλωση Λόγου – Ήχου – Εικόνας με τίτλο: «Τα δίκτυα των χορευτικών τραγουδιών της Νάξου πάνε Κυνήδαρο». Αφορά στα μουσικά δίκτυα της Νάξου, την ταυτότητα και την κινητικότητα του χορευτικού τραγουδιού, έτσι όπως εγκαταστάθηκαν και αφομοιώθηκαν δημιουργικά στα χορευτικά δρώμενα του νησιού και του χωριού μας.
Έρευνα – Επιμέλεια – Οργάνωση – Παρουσίαση: Δρ. Σταύρος Σπηλιάκος, Επίτιμο μέλος του Συλλόγου

*Σάββατο 12 Αυγούστου 2017, 22:00
Πολυχώρος Αθλητισμού και Πολιτισμού «Βασίλειος Απ. Αντωνάκης»
Κυνηδαριώτικο Γλέντι. Χορός, τραγούδι με Κυνηδαριώτες μουσικούς. Το καθιερωμένο Αυγουστιάτικο γλέντι με νησιώτικη μουσική και τραγούδια από τα συγκροτήματα των συγχωριανών μας Λέτας Κορρέ & Μανούσου Καρποντίνη.

*Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017, 21:00
Πλατεία Κυνήδαρου
Προβολή παλαιών φωτογραφίων: «…Πάμε σαν άλλοτε… μέσω της φωτογραφίας…». Από το αρχείο του συγχωριανού μας Παναγιώτη Ιωάν. Αντωνάκη, θα πραγματοποιηθεί προβολή παλιών φωτογραφιών, γυρίζοντας το χρόνο πίσω για λίγο με σκοπό να γνωρίσουμε οι νέοι και να θυμηθούν οι παλαιοί.

*Πέμπτη 17 και Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017, 17:00 – 21:00
Πλατεία Κυνήδαρου – Γραφεία Συλλόγου «Ο ΑΠΙΚΡΑΝΤΟΣ»
Διήμερο αιμοδοσίας. «…Δώσε αίμα – χάρισε ζωή – χρειάζονται 10’ απ’ το χρόνο σου…». Σε συνεργασία με το νοσοκομείο ΠΑΙΔΩΝ «Η Αγία Σοφία», συνεχίζεται η προσπάθεια ενίσχυσης της τράπεζας αίματος του χωριού.

*Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017, 21:00
Πολυχώρος Αθλητισμού και Πολιτισμού «Βασίλειος Απ. Αντωνάκης»
Μουσικοχορευτική εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Συμμετέχουν τα χορευτικά συγκροτήματα: α) Μουσικοχορευτικό Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γενικού Λυκείου Νάξου, β) Χορευτικό συγκρότημα «Οι Μερακλήδες του Νομού Άρτας», γ) Χορευτικό συγκρότημα Χαλκίδας «Το Αλωνάκι», δ) Μουσικοχορευτικό συγκρότημα πολιτιστικών συλλόγων Κυνηδάρου. Είσοδος ελεύθερη.

*Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017, 21:00
Πλατεία Κυνήδαρου.
Παρουσίαση του βιβλίου της συγχωριανής μας Σοφίας Κλουβάτου – Μελά, με τίτλο «Ναξιώτικα μονοπάτια – Κ’ ήντα σε μέλλει εσένανε». Πρόκειται για ένα λαογραφικό, αυτοβιογραφικό οδοιπορικό, καταγράφοντας λαογραφικά και ιστορικά στοιχεία του χωριού και των χωριανών μας.

(φωτό: peripolo.gr)

(Visited 26 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*