«Γιορτή του Ρεβιθιού» στον Πρόδρομο της Πάρου (φώτος)

giorti revythioy prodromos 2017 1
admin
02/08/2017 12:50
 
 
 

Την γαστρονομική της ιστορία τίμησε η Πάρος με την διήμερη «Γιορτή του Ρεβιθιού» που διοργανώθηκε στον Πρόδρομο από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Σκόπας ο Πάριος».
Το διήμερο των εκδηλώσεων περιλάμβανε το άναμμα του ξυλόφουρνου και το ξεφούρνισμα την δεύτερη ημέρα από τον φούρναρη Φιλόθεο Τζανακόπουλο, παιδικό εργαστήρι κατασκευών από την Βασιλική Παυλάκη, παρουσίαση παραδοσιακής παρασκευής στραγγαλιών, παρουσίαση κατασκευής του «σκούνταυλου» από τον κεραμίστα Στέλιο Γκίκα, πλέξιμο πιάστρων από το “Green Paros”, προβολή βίντεο με τίτλο «η πορεία του ρεβιθιού» και γευσιγνωσία της παραδοσιακής ρεβιθάδας από τον Ηλία Μαμαλάκη, τη Νίκη Μηταρέα και τον Βασίλη Δημαρά. Παράλληλα, στα δρομάκια του Προδρόμου, Παριανοί μουσικοί έπαιζαν τσαμπούνες και τουμπάκια.

giorti revythioy prodromos 2017 3

giorti revythioy prodromos 2017 4

giorti revythioy prodromos 2017 6

giorti revythioy prodromos 2017 11

giorti revythioy prodromos 2017 5

giorti revythioy prodromos 2017 9

giorti revythioy prodromos 2017 7

Αξίζει να αναφερθεί ότι μέχρι και σήμερα, η ρεβιθάδα εξακολουθεί να μαγειρεύεται με τον πατροπαράδοτο τρόπο, διατηρώντας ζωντανή τη μαγειρική παράδοση της Πάρου.
Την γαστρονομική εκδήλωση στήριξε η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου για 3η συνεχή χρονιά, στο πλαίσιο και της κατάκτησης του τίτλου “European Region of Gastronomy 2019”, με τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου και έπαρχο Πάρου – Αντιπάρου κ. Μπιζά να δηλώνει την ικανοποίηση του για την άρτια διοργάνωση και να συγχαίρει τα μέλη του Συλλόγου «Σκόπας ο Πάριος» για τον κόπο τους, αλλά και την διάθεση τους να αναδείξουν την Πάρο της γαστρονομίας, της παράδοσης, της κεραμικής και της μουσικής.

giorti revythioy prodromos 2017 10

giorti revythioy prodromos 2017 8

giorti revythioy prodromos 2017 2

(Visited 16 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*