«Το Καραβάνι των Μεθυσμένων Προσευχών» στην Άνω Σύρο

sygxroni byzantini zografiki 1
admin
10/08/2017 11:47
 
 
 

Soulmates

Ένα ταξίδι από την αγιογραφία στην σύγχρονη βυζαντινή ζωγραφική επιχειρεί η έκθεση με τίτλο «Το Καραβάνι των Μεθυσμένων Προσευχών», τα εγκαίνια της οποίας θα γίνουν απόψε στην Άνω Σύρο (αίθουσα πρώην ΔΗΚΕΔΑΣ).
Ξεκινώντας από την Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας τον περασμένο Μάιο, το «καραβάνι» κατευθύνθηκε στις Σπέτσες, όπου φιλοξενήθηκε στο εστιατόριο Ορλώφ, με τρίτο και τελευταίο σταθμό την Σύρο, υπό την αιγίδα του «Σύρος – Πολιτισμός 2017» και την φιλόξενη υποδοχή της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου.
Η παρούσα έκθεση αποτελεί μια εικαστική απόπειρα να διευρυνθεί η βυζαντινή τεχνική πέρα από τις παραδοσιακές δομές της αγιογραφίας. Παράλληλα, είναι μια βιωματική πρόταση, προσκαλώντας τον θεατή σε ένα εσωτερικό ταξίδι. Το ταξίδι συνοδεύει η ομότιτλη ποιητική συλλογή.

sygxroni byzantini zografiki 2

Έκπτωτοι

Η Δήμητρα Νατσκούλη, «πατώντας» στην πλούσια Βυζαντινή παράδοση, ζωγραφίζει πορτρέτα και συνθέσεις που εμπνέονται από ψυχικές καταστάσεις. Τα έργα της δείχνουν προς μια διάσταση απλά απαλή και άχρονα άσπιλη. Η σύγχρονη βυζαντινή ζωγραφική επιλέγεται ως το κατάλληλο εργαλείο για να εξυπηρετήσει την επικοινωνία του ιερού που είναι αιώνια παρόν ή του παρόντος που είναι αιώνια ιερό.
Η καλλιτέχνιδα σπούδασε Ψυχολογία στο ΕΚΠΑ και Ψυχοθεραπεία μέσω Κίνησης & Χορού στο Goldsmiths College University of London ως υπότροφος του ΙΚΥ. Μελέτησε την βυζαντινή ζωγραφική δίπλα στον εικονογράφο Γεώργιο Κόρδη και κατόπιν με τον εικονογράφο και street artist Φίκο. Ζωγραφίζει και διδάσκει στην Αθήνα.

sygxroni byzantini zografiki 3

Περί Αθωότητας

 

Info
«Το Καραβάνι των Μεθυσμένων Προσευχών»
Πού: Άνω Σύρος- Πιάτσα (αίθουσα πρώην ΔΗΚΕΔΑΣ)
Πότε: 09-19/08 (καθημερινά 16:00-22:00, εκτός Κυριακής)
Εγκαίνια: 10/08

sygxroni byzantini zografiki 4

Ταξιδευτής

(Visited 56 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*