Θεατρικό Μουσείο Ιακ. Καμπανέλλης: Μια πρόβα ανοιχτή για το κοινό με τίτλο “ΣΤΟ ΔΕΙΠΝΟ”

iakovos kampanellis
admin
20/09/2017 08:47
 
 
 

Το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού Αθλητισμού Περιβάλλοντος Παιδείας Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων θα παρουσιάσει στο Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης, μια πρόβα εν εξελίξει, με τίτλο “ΣTO ΔΕΙΠΝΟ”, το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.30.

Στο καλοκαιρινό εργαστήρι για εφήβους και ενήλικες ανιχνεύεται η σχέση του Ιάκωβου Καμπανέλλη με το αρχαίο δράμα, μέσα από το μονόπρακτό του “Ο ΔΕΙΠΝΟΣ”, που είναι ένα υπέροχο κείμενο πάνω στο μύθο των Ατρειδών. Αποτελεί το δεύτερο μέρος μιας τριλογίας, που περιλαμβάνει το “Γράμμα στον Ορέστη” και την “Πάροδο Θηβών”.

Με αφορμή τον ΔΕΙΠΝΟ, βρέθηκαν και άλλα κείμενα σύγχρονων Ελλήνων και ξένων θεατρικών συγγραφέων, που έχουν εμπνευστεί από τα πρόσωπα του μύθου των Ατρειδών.
Το βράδυ του Σαββάτου θα παρουσιαστεί μια πρόβα ανοιχτή για το κοινό, η οποία αποκαλύπτει πώς περνάμε από την πρόβα στην παραστασιακή διαδικασία.
Το εργαστήρι πραγματοποιήθηκε από τη σκηνοθέτιδα Κατερίνα Πολυχρονοπούλου. Την εικαστική επιμέλεια ανέλαβε η Κική Ημέλλου. Συνεργάστηκε η Γεωργία Παρασκευά.

Παίζουν: (αλφαβητικά)
Φωτεινή Αγγελή, Στέλλα Βασιλάκη, Γιάννης Βορδάκης,Μαρία Ελευθερίου, Ματθαίος Ελευθερίου, Κική Ημέλλου, Αγγελική Πότση, Άννα Ραγκούση, και η μικρή Δήμητρα Κονδύλη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

(Visited 30 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*