Το Διεθνές Φεστιβάλ+Aγορά Κινουμένων Σχεδίων Αnimasyros συμπληρώνει 10 χρόνια και γιορτάζει!

anima syros 10
admin
28/09/2017 12:32
 
 
 

Ξεκίνησε χθες το Διεθνές Φεστιβάλ+ Aγορά Κινουμένων Σχεδίων Αnimasyros 10.0, που φέτος γίνεται 10 χρονών και επιστρέφει στην αγαπημένη του Σύρο για μία επετειακή διοργάνωση, με κύρια θεματική το νέο αφήγημα animation της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Προβολές ταινιών animation από όλο τον κόσμο, εκπαιδευτικά εργαστήρια για όλες τις ηλικίες, ομιλίες και παρουσιάσεις πρότζεκτ στην επαγγελματική Αγορά (Αgora), όπερα από την Εθνική Λυρική Σκηνή και πολλές επετειακές εκπλήξεις επιφυλάσσει η δέκατη διοργάνωση, που θα φιλοξενηθεί στο Θέατρο Απόλλων, τον Δημοτικό Κινηματογράφο Παλλάς, την Πλατεία Μιαούλη, την Ποσειδωνία και την Άνω Σύρο. Τιμώμενες χώρες για φέτος το Λουξεμβούργο, η Βραζιλία και η Ιταλία.
Το Αnimasyros 10.0 πραγματοποιείται στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης «Σύρος – Πολιτισμός 2017» και θα ολοκληρωθεί την 1η Οκτωβρίου.
Το πρόγραμμα αναλυτικά: http://www.animasyros.gr/schedule.html
Facebook: Animasyros International Animation Festival + Agora

 

animaspyros

Ο Ανιμασπύρος γίνεται γλυπτό
Αν υπάρχει ένα πρόσωπο συνυφασμένο με τα 10 χρόνια του Animasyros, αυτό δεν είναι άλλο από τον Ανιμασπύρο. Η χαρακτηριστική μασκότ του Φεστιβάλ σχεδιάστηκε το 2008 από τον Πέτρο Χριστούλια (character design) και αναπτύχθηκε σε τρισδιάστατη φιγούρα από τον Κωνσταντίνο Πέτρου (character developer). Ονομάστηκε «Ανιμασπύρος» από τη σύνθεση των λέξεων «animation» και «Σπύρος».
Κάπου μεταξύ κυκλαδικού ειδωλίου και Woody Allen, o Ανιμασπύρος αποβιβάστηκε για πρώτη φορά στην Ερμούπολη το 2008, ενώ το 2017 επιστρέφει για τα 10 χρόνια του Φεστιβάλ που τον αγάπησε, αυτή τη φορά ως γλυπτό, φιλοτεχνημένο από τους γλύπτες Γιώργο Κοντονικολάου, Χρήστο Μπληγιάννο και Ηλία Σιψά από το Β’ Eργαστήριο Γλυπτικής του Καθ. Γιώργου Λάππα, με επιμέλεια της Καθ. Αφροδίτης Λίτη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.
Το γλυπτό θα εγκαινιαστεί το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:30 από τον δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης Γιώργο Μαραγκό σε χώρο έναντι του Θεάτρου Απόλλων στην Ερμούπολη της Σύρου.

Θυμηθείτε τις περιπέτειες του Ανιμασπύρου

Δείτε τον ξανά στο trailer για το Animasyros 10

 

anima syros anoiksi 2016 2

Επετειακή έκθεση στην Έπαυλη Τσιροπινά
Έως τις 2 Οκτωβρίου θα διαρκέσει η επετειακή έκθεση «Το Animasyros είναι 10 – Επετειακή Έκθεση», η οποία περιλαμβάνει φωτογραφίες, ντοκουμέντα, προσωπικά αντικείμενα και διαφόρων ειδών αναμνήσεις από το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ και Αγορά Κινουμένων Σχεδίων, που φέτος γίνεται 10 χρονών.
Διάρκεια Έκθεσης: Έως 2 Οκτωβρίου
Ώρες Λειτουργίας: 11:00 – 14:00 & 18:00 – 21:00 (εκτός από 27/09 έως 1/10 οι ώρες λειτουργίας θα είναι: 11:00 – 14:00 & 18:00 – 23:00).
Είσοδος ελεύθερη

(Visited 58 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*