«Χριστούγεννα στη Σύρο» με θεατρικές παραστάσεις

kathe pempti kyrie grin
admin
07/12/2017 10:31
 
 
 

Τρεις θεατρικές παραστάσεις για μεγάλους και κυρίως για μικρούς θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες μέρες στη Σύρο, στο πλαίσιο του χριστουγεννιάτικου προγράμματος του δήμου Σύρου-Ερμούπολης.

Από την Παρασκευή 8 έως την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου στο θέατρο Απόλλων στις 20:30, ο Θεατρικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Απόλλων» θα παρουσιάσει την παράσταση «Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην». Το έργο διαδραματίζεται στη σημερινή εποχή, με ήρωες έναν γηραιό ογδονταεξάχρονο Εβραίο που πρόσφατα έχασε την αγαπημένη του σύζυγο κι έναν νεαρό, εύπορο, στέλεχος μεγάλης εταιρίας. Αυτούς τους δυο ανθρώπους, η τύχη θα φέρει κοντά και θα τους υποχρεώσει σε αναγκαστική συμβίωση επί έξι μήνες, κάθε Πέμπτη για κάποιες ώρες. Χωρίς διδακτισμούς, το γλυκόπικρο, αλλά και αισιόδοξο αυτό έργο του Τζεφ Μπάρον, μιλά στον θεατή για το πόσο ανώφελα μπορεί να ξοδευτεί μια ζωή, ανοίγοντάς όμως κι ένα παράθυρο στο φως των ανθρώπινων σχέσεων που στηρίζονται στην αλήθεια, την παραδοχή και την αποδοχή.
Σκηνοθεσία: Εύη Αριστείδου. Σκηνικά/κοστούμια: Πηνελόπη Ασλάνογλου. Τιμές εισιτηρίων: 8 & 5€.

 

oi magoi poy misoysan ta xristoygenna
Τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου στις 19:00, επίσης στο θέατρο Απόλλων, ο Λαογραφικός – Χορευτικός Όμιλος «Η Σοφία της Παράδοσης» παρουσιάζει την παράσταση «Οι Μάγοι που Μισούσαν τα Χριστούγεννα». Κρυμμένοι κάπου στη χώρα των ανθρώπων, ζουν οι μάγοι που μισούν τα Χριστούγεννα. Τι θα συμβεί όταν τα μικρά παιδιά θα προσπαθήσουν να τραγουδήσουν τα κάλαντα και να χορέψουν για τις γιορτές; Τα παιδικά χορευτικά τμήματα, η χορωδία παραδοσιακού τραγουδιού και η θεατρική ομάδα του Λαογραφικού Χορευτικού Ομίλου θα ξετυλίξουν το κουβάρι του παραμυθιού, τραγουδώντας και χορεύοντας στην χριστουγεννιάτικη θεατρομουσικοχορευτική τους παράσταση. Τιμή εισιτηρίου: 5€.

 

tis giagias ta paramythia
Τέλος, την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου στις 17:30, στην πλατεία Μιαούλη αυτή τη φορά, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Κυκλάδων, με τη στήριξη του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, παρουσιάζει την παράσταση «Της γιαγιάς τα παραμύθια». Παίρνουν μέρος οι ηθοποιοί: Φ. Κυριαζόπουλος (Σπίθας), Γιάννης Ζουμπάντης, Ρούλα Πανούσου, Γιώργος Σιγάλας, Άννα Βαρθαλίτου, Μαργαρίτα Δαλεζίου, Νίκος Βαμβακούσης και η Σχολή Χορού “Bella Dance”.

(Visited 11 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*