«Όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα» θα συμβούν στο Θέατρο Απόλλων

 
 
 

Είσαι επτά χρονών. Η μαμά είναι στο νοσοκομείο. Ο μπαμπάς λέει «Έκανε κάτι εντελώς ανόητο». Δεν μπορεί µε τίποτα να είναι ευτυχισμένη. Ξεκινάς µια λίστα µε κάθε υπέροχο πράγμα στον κόσμο. Κάθε πράγμα για το οποίο αξίζει κανείς να ζει. Την αφήνεις στο μαξιλάρι της. Ξέρεις ότι τη διάβασε γιατί σου διόρθωσε τα ορθογραφικά λάθη…

Η παγκόσμια θεατρική επιτυχία των Ντάνκαν Μακμίλαν και Τζώνυ Ντόναχο «Όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα» (“Every Brilliant Thing”) που αγαπήθηκε από χιλιάδες θεατές σε Ελλάδα και Κύπρο έρχεται για πρώτη φορά στη Σύρο και στο θέατρο Απόλλων την Τρίτη 20 και Τετάρτη 21 Μαρτίου στις 21:00. Ένα έργο για την κατάθλιψη ή για το τι είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε γι’ αυτούς που αγαπάμε.
Η μαμά ενός επτάχρονου κοριτσιού κάνει απόπειρα αυτοκτονίας. «Ήταν κάτι εντελώς ανόητο, κάτι που συμβαίνει όταν κάποιος δεν μπορεί με τίποτα να είναι ευτυχισμένος», της είπαν. Το κοριτσάκι θέλοντας να βοηθήσει τη μητέρα του ξεκινάει μια λίστα με κάθε υπέροχο πράγμα στον κόσμο για το οποίο αξίζει κανείς να ζει. Ενήλικας πια, έρχεται να διηγηθεί την ιστορία της, παρακινώντας το κοινό να παίξει τους υπόλοιπους χαρακτήρες της ζωής της.
Το “Every Brilliant Thing” ανέβηκε για πρώτη φορά το 2013 στην Αγγλία και έκτοτε ταξιδεύει ασταμάτητα σε όλο τον κόσμο. Απέσπασε το βραβείο Critics’ Pick των New York Times και τις διθυραμβικές κριτικές των Guardian, Time Out, Independent, Evening Standard, Telegraph και Sunday Times. Ύστερα από την τεράστια επιτυχία που γνώρισε σε Αγγλία, Αμερική, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία, παρουσιάστηκε σε πανελλήνια πρεμιέρα την άνοιξη του 2017 για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη με την πολύγλωσση ηθοποιό Μελίνα Θεοχαρίδου να επιστρέφει στη χώρα μετά από 14 χρόνια για να ερμηνεύσει τον κεντρικό ρόλο.
Μετά τις εξαιρετικά επιτυχημένες παραστάσεις την άνοιξη στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, το Bob Festival στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, την sold-out περιοδεία σε Ηράκλειο, Πρέβεζα, Κύπρο, Δραπετσώνα, Ρέθυμνο, Σαντορίνη, Χανιά, και επιστροφή στο Ηράκλειο, η παράσταση που συγκίνησε χιλιάδες θεατές, προγραμματίζει επιπλέον σταθμούς σε όλη την Ελλάδα και Κύπρο.

Info
«Όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα»
Ερμηνεύει η Μελίνα Θεοχαρίδου
Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος
Προσαρμογή κειμένου: Ιόλη Ανδρεάδη & Άρης Ασπρούλης
Σκηνοθεσία – Κίνηση: Ιόλη Ανδρεάδη
Σκηνικός χώρος – Κοστούμι: Δήμητρα Λιάκουρα
Φωτισμός: Χριστίνα Θανάσουλα
Φωτογραφίες: Πάνος Μιχαήλ
Μια συμπαραγωγή με την OliviosK ΠαραγωγέςTM
Διοργάνωση: ΚΕΝΤΡΟ ΧΟΡΟΥ σύγχρονης έκφρασης και δημιουργίας Ακροποδητί, Δήμος Σύρου Ερμούπολης

Εισιτήριο: 10€ και 8€
Ticket Services
Online: www.ticketservices.gr
Τηλεφωνικά: 210 7234567
Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39
Θέατρο Απόλλων (τηλ. 2281085192)

(Visited 17 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*