Σύρος: Τριήμερο Καθαράς Δευτέρας γεμάτο εκδηλώσεις!

  •  
  •  
  •  

Στο πλαίσιο του Συριανού Καρναβαλιού «Γεώργιος Σουρής» 2019, το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας πρόκειται να πραγματοποιηθούν οι εξής εκδηλώσεις:

*Σάββατο 9 Μαρτίου 2019
20:00 Πιάτσα Άνω Σύρου
«Το Συριανό Καρναβάλι παρουσιάζει τα Ζεϊμπέκια»
Παρέλαση των καρναβαλικών Ομάδων στην Άνω Σύρο και αναβίωση του εθίμου της «Ζεϊμπέκια».

 

*Κυριακή 10 Μαρτίου 2019
10:30 Θέατρο Απόλλων
«25 Χρόνια Αδελφοποίησης»
Εκδήλωση αφιερωμένη στα 25 χρόνια από την αδελφοποίηση του τέως Δήμου Άνω Σύρου με τον Δήμο της πόλης Gillon της Γαλλίας. Παραδοσιακοί χοροί με Συλλόγους από όλη την Ελλάδα.

 

grillon 25 xronia 2019

 

16:00: Παρέλαση & Τελετή λήξης Συριανού Καρναβαλιού
Οι καρναβαλικές ομάδες με τα άρματα και τις κατασκευές τους θα διασχίσουν το ιστορικό κέντρο της Ερμούπολης. Μια εντυπωσιακή παρέλαση χρωμάτων, φαντασίας, έμπνευσης και δημιουργίας που μεταμορφώνει την Ερμούπολη. Μετά την τελετή λήξης θα ακολουθήσει πάρτι στον πεζόδρομο της οδού Πρωτοπαπαδάκη.
Στον ρόλο του Γεώργιου Σουρή, ο Γιώργος Μιχαλάκης, ο οποίος θα τα σούρει τα εξ αμάξης στην Παραλία Ερμούπολης στις 16:00.
Στην παρουσίαση: Μαριάννα Βακονδίου και Γιώργος Ρούσσος.

 

*Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019
Κούλουμα στις εξοχές της Σύρου με το παραδοσιακό πέταγμα του χαρταετού, εκλεκτά Σαρακοστιανά, χορό και κρασί.

 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω Καρναβαλιού
Λόγω των καρναβαλικών εκδηλώσεων, και σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 2501/10/228-α’ απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κυκλάδων:
*Το Σάββατο 9 Μαρτίου 2019 και από ώρα 19:00 μέχρι και το πέρας των εκδηλώσεων, απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων στα εξής σημεία: i) σε τμήμα της οδού Εθνικής Αντιστάσεως και συγκεκριμένα από το ύψος του Γηπέδου Άνω Σύρου μέχρι και την είσοδο της Καμάρας στον οικισμό της Άνω Σύρου και ii) σε τμήμα της οδού 3ης Σεπτεμβρίου και συγκεκριμένα από την είσοδο της Καμάρας μέχρι την Απάνω Μεριά για απόσταση 100 μέτρων.

*Την Κυριακή 10 Μαρτίου 2019 και ώρα 15:00 μέχρι και το πέρας των εκδηλώσεων, απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων στις οδούς: Ελ. Βενιζέλου, Α.& Ε. Μπαρμπέτα, Γ. Γουλανδρή, Παναγούλη, Γ. Γεννηματά, Μ. Μερκούρη και Ι. Βαρδάκα, Χίου, Λεωτσάκου, Κ. Καραμανλή, έμπροσθεν Πλ. Μιαούλης και θεάτρου Απόλλων.

*Από το Σάββατο 09 Μαρτίου 2019 έως και το πέρας της εκδήλωσης, απαγορεύεται η στάθμευση οχημάτων στις οδούς Κων/νου Καραμανλή, Λεωτσάκου, Χίου, Μελίνας Μερκούρη, και Γ. Γεννηματά, Ε. Μπαρμπέτα και Γ. Γουλανδρή.

*Την Κυριακή 10 Μαρτίου 2019 και από ώρα 16:00 έως το πέρας της εκδήλωσης, απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Σταματίου Πρωΐου έως την διασταύρωση με την οδό Κέας.

*Η κυκλοφορία θα πραγματοποιείται από παράλληλες οδούς.

(Visited 10 times, 1 visits today)
Latest Post