Η φολκ όπερα «Πόργκι και Μπες» στο θέατρο Απόλλων

Newsroom
28/01/2020 17:34
 
 
 

Την αθάνατη όπερα «Πόργκι και Μπες» του κορυφαίου Αμερικανού συνθέτη Τζόρτζ Γκέρσουιν παρουσιάζει, για πρώτη φορά, το βραβευμένο πρόγραμμα “The Met: Live in HD”, της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης.
Η ζωντανή μετάδοση από το Lincoln Center της Νέας Υόρκης είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου στις 19:55, σε περισσότερες από 2.200 αίθουσες παγκοσμίως – ανάμεσα τους και το θέατρο Απόλλων στη Σύρο.
Η σπάνια, φολκ όπερα «Πόργκι και Μπες» παρουσιάζεται σε νέα παραγωγή σε σκηνοθεσία του James Robinson, που κάνει το ντεμπούτο του στη Met. Η «λαϊκή όπερα της Αμερικής», έτσι όπως την είχαν βαφτίσει οι δημιουργοί της, εκτυλίσσεται σε ένα φτωχό προάστιο του Τσάρλεστον στην Νότια Καρολίνα και διηγείται την ιστορία του ανάπηρου ζητιάνου Πόργκι, που ερμηνεύει ο Eric Owens και της αγαπημένης του και ναρκομανούς Μπες, που ερμηνεύει η Angel Blue.
Ο David Robertson διευθύνει ένα λαμπερό σύνολο ερμηνευτών, που περιλαμβάνει τον Donovan Singletary στον ρόλο του ψαρά Τζέϊκ, την Golda Schultz στον ρόλο της γυναίκας του Κλάρα, την Latonia Moore ως πενθούσα χήρα Σερένα, τον Frederick Ballentine ως τον έμπορο ναρκωτικών Sportin’ Life, τον Alfred Walker στον ρόλο του χοντροκομμένου λιμενεργάτη Κράουν και τη Denyce Graves στον ρόλο της Μαρίας, μητέρας του λόχου της πόλης και ιδιοκτήτριας του τοπικού μαγειρείου.
Γεμάτη με πασίγνωστες μελωδίες όπως τα αγαπημένα “Summertime,” “It Ain’t Necessarily So,” “Bess, You Is My Woman Now,” “I Got Plenty o’ Nuttin,” και το “My Man’s Gone Now” στην οπερατική τους εκδοχή, η νέα συμπαραγωγή της Metropolitan Opera με την English National Opera και την Dutch National Opera, γνώρισε θριαμβευτική υποδοχή στην πρεμιέρα της στο Λονδίνο, το 2019.

Συντελεστές
Διεύθυνση ορχήστρας: David Robertson
Σκηνοθεσία: James Robinson
Σκηνικά: Michael Yeargan
Κοστούμια: Catherine Zuber
Φωτισμοί: Donald Holder
Σχεδιασμός παραγωγής: Luke Halls

Διανομή: David Robertson, Angel Blue (Μπες), Golda Schultz (Κλάρα), Latonia Moore (Σερένα), Denyce Graves (Μαρία), Frederick Ballentine (Sportin’ Life), Eric Owens (Πόργκι), Alfred Walker (Κράουν), Donovan Singletary (Τζέϊκ)

Γενική είσοδος: 15 ευρώ
Φοιτητικό / άνεργοι / παιδικό / πολύτεκνοι /ομαδικές αγορές άνω των 10 ατόμων: 10€
Ώρα έναρξης: 19:55
Διάρκεια: 3 ώρες & 15 λεπτά
*H προπώληση των εισιτηρίων πραγματοποιείται 10:00 – 14:00 καθημερινά στα ταμεία του Θεάτρου Απόλλων.
*Οι κρατήσεις εισιτηρίων πρέπει να αγοράζονται το αργότερο μέχρι το μεσημέρι της ημέρας της παράστασης.
Τηλέφωνο Θεάτρου Απόλλων: 2281085192

Τον Δεκέμβριο του 2006, η Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης ξεκίνησε το πρόγραμμα The Met: Live in HD, μια σειρά από ζωντανές μεταδόσεις σε εικόνα υψηλής ευκρίνειας σε κινηματογραφικές αίθουσες σε όλο τον κόσμο.
Το φιλόμουσο ελληνικό κοινό αγκάλιασε από την αρχή την πρωτοβουλία του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ να υποστηρίξει τις προβολές του “The Met: Live in HD”, σε αίθουσες σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Ολοένα και περισσότεροι θεατές ανακαλύπτουν τη μαγευτική αυτή εμπειρία κάθε χρόνο, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως τόσο στην Αθήνα, όσο και στη Θεσσαλονίκη αλλά και στην Ελληνική περιφέρεια, το ενδιαφέρον και η προσέλευση του κόσμου ξεπερνά κάθε προσδοκία συμμετοχής.
Οι αίθουσες προβολής αυξάνονται σταθερά κάθε χρόνο και ανάμεσά τους βρίσκονται οι σημαντικότεροι χώροι πολιτισμού σε κάθε πόλη, μεταξύ αυτών το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης αλλά και θέατρα, κινηματογράφοι και άλλοι χώροι πολιτισμού. Οι 20 πόλεις που συμμετέχουν, καλύπτουν γεωγραφικά σχεδόν όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, και θέτουν τον πήχη ιδιαίτερα ψηλά, καθώς συνθέτουν το μοναδικό δίκτυο αιθουσών πανελλαδικά που προβάλει ζωντανές αναμεταδόσεις εκδηλώσεων.
Βασικός υποστηρικτής του προγράμματος της Μet, από την πρώτη σεζόν του στην Ελλάδα το 2011, είναι η εταιρεία MYTILINEOS.
Το πρόγραμμα προβολών των μεγαλοπρεπών παραστάσεων της Met στην Ελλάδα υποστηρίζει η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

(Visited 49 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*