Δεκάδες χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες ετοιμάζονται να ταξιδέψουν στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου τον Ιούνιο

Newsroom.
03/06/2024 17:12
 
 
 

Περίπου 50.000 Τούρκους ταξιδιώτες αναμένεται να προσελκύσουν τα ελληνικά νησιά κατά τη διάρκεια του εορτασμού της γιορτής Eid al-Adha, χάρη στο σύστημα ταχείας έκδοσης βίζας.

Το Eid al-Adha θα διεξαχθεί μεταξύ 16-19 Ιουνίου, αλλά οι εκπρόσωποι της τουριστικής βιομηχανίας αναμένουν ότι η κυβέρνηση Ερντογάν θα παρατείνει τη διάρκεια των διακοπών. Έτσι, αρκετοί παραθεριστές κάνουν ήδη σχέδια για ένα εννιαήμερο διάλειμμα.

Σύμφωνα με τους ίδιους, η γιορτή του Eid θα δώσει ώθηση στην τουριστική δραστηριότητα σε δημοφιλείς προορισμούς και στο εσωτερικό της Τουρκίας, όπως το τουριστικό θέρετρο της Ατάλλειας, καθώς και στον πολιτιστικό τουρισμό.

Περίπου 20.000 Τούρκοι επισκέφθηκαν τα ελληνικά νησιά στο Αιγαίο Πέλαγος κατά τη διάρκεια της γιορτής Eid al-Fitr τον Απρίλιο. Αυτή τη φορά, ο αριθμός των Τούρκων παραθεριστών που αναμένεται να ταξιδέψουν στα εν λόγω νησιά θα “εκτιναχθεί”, καθώς η γιορτή συμπίπτει με την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Έλληνας, πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υπέγραψαν συμφωνία για χορήγηση βίζας σε Τούρκους πολίτες, ώστε να μπορούν να επισκέπτονται δέκα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στο Μέγαρο Μαξίμου, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του 5ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας.

Η σχετική απόφαση αφορά τη χορήγηση τουριστικής βίζας επτά ημερών σε Τούρκους πολίτες, που θα επισκέπτονται συγκεκριμένα τη Λέσβο, τη Λήμνο, τη Χίο, τη Σάμο, τη Λέρο, τη Κάλυμνο, τη Κω, τη Ρόδο, τη Σύμη και το Καστελόριζο.

Περίπου 35 εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να μετακινηθούν κατά τη διάρκεια του Eid al-Adha εντός της Τουρκίας, ενώ οι εγκαταστάσεις διαμονής είναι πιθανό να φιλοξενήσουν περίπου 5 εκατομμύρια παραθεριστές.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της ηλεκτρονικής σελίδας της Hurriyet, τριήμερες διακοπές για μια τριμελή οικογένεια στο τουρκικό θέρετρο Μπόντρουμ θα κοστίσουν τουλάχιστον 40.000 τουρκικές λίρες, στις οποίες δεν περιλαμβάνονται τα έξοδα μεταφοράς.

Ωστόσο, το να επιλέξει μια τριμελής, τουρκική οικογένεια ένα ελληνικό νησί φαίνεται να αποτελεί πιο προσιτή επιλογή, αφού το κόστος διακοπών στη Ρόδο υπολογίζεται περίπου στις 32.000 λίρες, συμπεριλαμβανομένων των εξόδων διαμονής και μετακίνησης.

Πηγή: money-tourism.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 43 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*