Τουρισμός: Τέλος κρουαζιέρας ανά επιβάτη και αύξηση του τέλους ανθεκτικότητας ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ

λιμάνι Σαντορίνη
Newsroom.
08/09/2024 08:48
 
 
 

Να μπει ένα φρένο στην άναρχη ανάπτυξη του τουρισμού φιλοδοξεί η κυβέρνηση.

Από το βήμα της 88ης ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την επιβολή Τέλους Κρουαζιέρας ανά επιβάτη που θα αποβιβάζεται σε ελληνικά λιμάνια και την αύξηση του Τέλους Ανθεκτικότητας στην Κλιματική Κρίση.

Πιο συγκεκριμένα: 

Το κυβερνητικό επιτελείο αποφάσισε δύο κύρια μέτρα:

1. Επιβάλλεται Τέλος Κρουαζιέρας ανά επιβάτη που θα αποβιβάζεται σε ελληνικό λιμάνι καιτο οποίο θα είναι υψηλότερο σε Σαντορίνη και Μύκονο και χαμηλότερο στα υπόλοιπα λιμάνια που δεν αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα υπερτουρισμού. Το τέλος, μάλιστα, θα ακολουθεί κλιμάκωση ανά περίοδο.

Το ειδικό τέλος Κρουαζιέρας θα είναι υψηλότερο σε Σαντορίνη και Μύκονο και χαμηλότερο στα υπόλοιπα λιμάνια που δεν αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα υπερτουρισμού και θα ακολουθεί κλιμάκωση ανά περίοδο.

Στόχος του μέτρου είναι να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες του υπερτουρισμού, ο οποία πλήττει τις τοπικές κοινωνίες.

2. Αυξάνεται από Απρίλιο έως Οκτώβριο το Τέλος Ανθεκτικότητας στην Κλιματική Κρίση, αναλογικά, για ξενοδοχεία, καταλύματα και ενοικιαζόμενα ακίνητα μέσω πλατφορμών τύπου AirBnB, ενώ τα συγκεκριμένα έσοδα που θα προκύπτουν θα επιστρέφουν στις τοπικές κοινωνίες για να οργανώσουν καλύτερα τις υποδομές τους απέναντι στις πιέσεις που δέχονται κάθε καλοκαίρι.

Δείτε όλα τα μέτρα που ανακοίνωσε από το βήμα της 88ης ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

(Visited 159 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*