Στο «κόκκινο» η υποστελέχωση στα νοσοκομεία των νησιών – Τι δηλώνει ο Ορθοπεδικός του νοσοκομείου Θήρας (video)

Newsroom.
24/06/2024 08:17
 
 
 

 

Χωρίς βασικές ειδικότητες ιατρών τα νοσοκομεία μεγάλων νησιών τη στιγμή που είναι άγονες οι προκηρύξεις θέσεων.

Την ώρα που αυξάνεται η κίνηση στα ελληνικά νησιά, νοσοκομεία και κέντρα υγείας είναι υποστελεχωμένα με τους γιατρούς να δίνουν μάχη προκειμένου να ανταπεξέλθουν στα περιστατικά.

Ορθοπεδικός του Γενικού Νοσοκομείο Θήρας, μιλώντας στην κάμερα του Action24 επισημαίνει πως «οι ελλείψεις φαίνονται πολύ πιο έντονα τους καλοκαιρινούς μήνες, λόγω του πλήθους του κόσμου που τα επισκέπτονται», ανέφερε χαρακτηριστικά, για να συμπληρώσει πως «σαφέστατα υπάρχουν (ελλείψεις) και σε ιατρικό, βασικές ειδικότητες, δυστυχώς και στο νοσοκομείο μας, είναι δυσεύρετες, όπως αυτή του παθολόγου και του μικροβιολόγου».

Στο νοσοκομείο της Σαντορίνης που καθημερινά εξυπηρετεί τους μόνιμους κατοίκους και τους τουρίστες, δεν υπάρχει παθολόγος ή γενικός ιατρός, ούτε και μικροβιολόγος.

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν πως οι ασθενείς εξετάζονται, όχι από κάποιον ειδικό για την περίσταση γιατρό, αλλά από αυτόν που είναι εκείνη τη στιγμή διαθέσιμος.

Ελλείψεις και σε άλλα νησιά

Με ελλείψεις στο προσωπικό λειτουργεί και το νοσοκομείο στη β, τη στιγμή που οι τουρίστες στο νησί, καθημερινά αυξάνονται. Το νοσοκομείο αναγκάζεται να καλύψει τα επείγοντα περιστατικά επιστρατεύοντας τους αγροτικούς ιατρούς από τα περιφερειακά ιατρεία.

Ίδια κατάσταση και στο νοσοκομείο της Λέρου, ενώ και στη Σύρο, γιατροί και νοσηλευτές δίνουν καθημερινό αγώνα.

Όπως λένε οι εργαζόμενοι, παρά τις συνεχείς προκηρύξεις από το υπουργείο Υγείας, το ενδιαφέρον για να καλυφθούν οι θέσεις είναι μειωμένο και κάνουν έκκληση για παροχή επιπλέον κινήτρων στους γιατρούς.

Πηγή: newsbomb.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 112 times, 1 visits today)

One Comment

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*