44ο Συνέδριο Νοσηλευτών Ελλάδας: Η πρόεδρος της ΕΣΝΕ και η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής στο naxostimes.gr

kyritsi kasnaktsoglou
admin
11/05/2017 00:25
 
 
 

Για το 44ο Συνέδριο του Συνδέσμου Νοσηλευτών Ελλάδας που πραγματοποιείται στη Νάξο μίλησαν στο www.naxostimes.gr η πρόεδρος της ΕΣΝΕ Ελένη Κυρίτση – Κουκουλάρη και η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Μάνια Κασνακτσόγλου.

Τόσο η κ. Κυρίτση, όσο και η κ. Κασνακτσόγλου εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την οργάνωση του συνεδρίου αλλά και για τη θερμή υποδοχή και φιλοξενία των Ναξιωτών προς τους νοσηλευτές που βρίσκονται στο νησί.

“Είναι πολύ ωραία η Νάξος. Πέρα της αρχιτεκτονικής αυτό που μας έκανε εντύπωση είναι η φιλοξενία των ανθρώπων” σημείωσε η πρόεδρος της ΕΣΝΕ η οποία εξήγησε ότι είναι πολύ χρήσιμο το συνέδριο για τους νοσηλευτές αφού επιμορφώνονται και ενημερώνονται για όλες τις νέες εξελίξεις στο χώρο της υγείας.
“Γίνονται πολλά συνέδρια αλλά μια φορά το χρόνο γίνεται το μεγαλύτερο που διαρκεί περίπου 4 μέρες και συμπεριλαμβάνει ερευνητικές εργασίες για ό,τι καινούριο βγαίνει στο χώρο της υγείας, έρευνες, ανακοινώσεις, πολλές διαλέξεις και φροντιστήρια που προσφέρουν χρήσιμες γνώσεις. Οι νοσηλευτές κυνηγάνε να μάθουν κάτι καινούριο που είναι απαραίτητο στο χώρο της δουλειάς τους. Η επιστήμη της υγείας εξελίσσεται αλματωδώς”.

Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Μάνια Κασνακτσόγλου συμπλήρωσε ότι στο μεγάλο συνέδριο της ΕΣΝΕ που οργανώνεται μια φορά το χρόνο, το διακρίνει η ποιότητα των εργασιών του και συμμετέχουν σε αυτό πλήθος νοσηλευτών.
“365 μέρες οι νοσηλευτές είναι δίπλα στους ασθενής και θέλουν πέντε ήμερες για τον εαυτό τους. Πέντε ημέρες σε ένα όμορφο τοπίο, να συζητήσουμε τα προβλήματα μας και να ακούσουμε τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα και τις έρευνες στο χώρο της υγείας”.

Όπως σημειώνει η Πρόεδρος της ΕΣΝΕ Ελένη Κυρίτση το 44ο Συνέδριο στη Νάξο διεξάγεται σε επτά αίθουσες που έχει παραχωρήσει ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στη σχολή Ουρσουλινών, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για την ΕΣΝΕ.

Σε ότι αφορά τις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου Νάξου η κ. Κυρίτση τις χαρακτήρισε “ηρωίδες” αφού έχουν να αντιμετωπίσουν πλήθος περιστατικών και πολλά προβλήματα από την έλλειψη ειδικοτήτων. “Σε ένα νησί που δεν υπάρχουν ειδικότητες θα πρέπει να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε περίπτωση και πρέπει ανά πάσα στιγμή να είναι σε ετοιμότητα. Είναι ήρωες… “.
Στο ίδιο μήκος κύματος και η κ. Μάνια Κασνακτσόγλου σημείωσε ότι οι νοσηλεύτριες του νοσοκομείου Νάξου είναι “αξιέπαινες”. “Δεν περιμέναμε σε ένα επαρχιακό νοσοκομείο να υπάρχει τόσο μεγάλος φόρτος εργασίας. Μας υποδέχτηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Από την πρώτη ημέρα που βρισκόμαστε στη Νάξο φάνηκε πόσο καλά ήταν όλοι οργανωμένοι και έχουν μεριμνήσει για τα πάντα. Ωστόσο, με χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι έχουν συμπαραστάτες την κοινωνία. Κάθε νοσηλευτής που κάνει κοινωνική προσφορά είναι σημαντικό να έχει δίπλα του την κοινωνία”.

https://www.youtube.com/watch?v=v5YZKmR1miA

 

 

(Visited 330 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*