Η λειτουργία της Μ.Τ.Ν του νοσοκομείου Νάξου είναι εγγυημένη τόσο για το παρόν όσο και για το μέλλον

 
 
 

Ανακοίνωση για τη λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού εξέδωσε η διοίκηση του νοσοκομείου Νάξου. Λίγο διάστημα μετά τη δημοσιοποίηση από τον κ. Απιδόπουλο, της παύσης χρηματοδότησης από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου υπογραμμίζει ότι η λειτουργία της Μ.Τ.Ν είναι εγγυημένη τόσο για το παρόν όσο και για το μέλλον, μέσω της χρηματοδότησης από το Υπουργείο Υγείας.

Η ανακοίνωση του κ. Απιδόπουλου

Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού (Μ.Τ.Ν) του Νοσοκομείου της Νάξου λειτουργεί απρόσκοπτα από τον Αύγουστο του 2017, έχοντας ήδη πραγματοποιήσει μέχρι τώρα 2.913 συνεδρίες σε 18 μόνιμους ασθενείς – 10 από το νησί της Νάξου, 6 από την Πάρο, 1 από το Κουφονήσι και 1 από την Ίο – και εξυπηρετήσει παράλληλα 67 έκτακτα περιστατικά.

Φιλοξένησε ακόμα 31 ασθενείς σε περιόδους αιχμής, ενώ έχουν προβλεφθεί και άλλες 34 φιλοξενίες ασθενών στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Το κόστος λειτουργίας της Μονάδας, που επιμερίζεται κυρίως σε μισθοδοσία προσωπικού, αναλώσιμα υλικά, συντηρήσεις μηχανημάτων, μονάδας επεξεργασίας του νερού κ.λπ. ανέρχεται έως σήμερα στο ποσό των 425.000 ευρώ.

Στο άμεσο μέλλον για την Μ.Τ.Ν συγκεκριμένα, με δημόσια πρόσκληση μέσω ΑΣΕΠ που ήδη τρέχει, θα πληρωθεί μία θέση μονίμου εξειδικευμένου Τ.Ε νοσηλευτή/τριας, ενώ επιπλέον δύο άτομα, ως νοσηλευτικό προσωπικό ΤΕ ή ΔΕ, θα διορισθούν επικουρικώς από τους καταλόγους του Λοιπού Επικουρικού Προσωπικού που είναι διαθέσιμοι στους δημόσιους Φορείς Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Φ.Π.Υ.Υ.) από το Υπουργείο Υγείας και υπάρχουν από τον Νοέμβριο του 2018.

Η Διοίκηση του ΓΝ-ΚΥ Νάξου αισθάνεται για όλα αυτά την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και την Διοίκηση της 2ης Υ.ΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου τόσο για την θερμή έως τώρα συμπαράστασή τους στην λειτουργία της Μ.Τ.Ν, όσο και για την άμεση αποδοχή εκ μέρους τους της αύξησης των ορίων του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου, που δίδει με τη σειρά του την ευχέρεια σε αυτό, να αντιμετωπίσει οιαδήποτε παρουσιαζόμενη δυσκολία.

Καταληκτικά η λειτουργία της Μ.Τ.Ν είναι εγγυημένη τόσο για το παρόν όσο και για το μέλλον, μέσω της χρηματοδότησης από το Υπουργείο Υγείας.

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

ΑΠΙΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

(Visited 23 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*