Καταπληκτικό video για τη ζωή και το έργο του Νίκου Πρωτονοτάριου

admin
26/05/2015 13:29
 
 
 

Διεθνές Καρδιολογικό Συνέδριο για τις Σπάνιες Καρδιαγγειακές Παθήσεις της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, πραγματοποιήθηκε κατά το διήμερο 22-24 Μαΐου στα Χανιά της Κρήτης. Μεταξύ άλλων στο συνέδριο, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο έργο και την προσφορά του Ναξιώτη Επιστήμονα, Καρδιολόγου – Ερευνητή Νίκου Πρωτονοτάριου, ενώ προβλήθηκε και σχετικό video.

Να σημειωθεί ότι το συνέδριο συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των Καρδιολόγων και γιατρών άλλων ειδικοτήτων από την Κρήτη και όλη την χώρα, τόσο για τη θεματολογία του όσο και για το υψηλό επίπεδο των ομιλητών ιατρών -εγνωσμένου κύρους- από την Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Δείτε το video – αφιέρωμα στο Νίκο Πρωτονοτάριο που παρουσιάστηκε στο Διεθνές Συνέδριο:

{youtube}ryTPdJdFv9c{/youtube}

Να σημειωθεί ότι στο επιστημονικό συνέδριο έγιναν ανακοινώσεις σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στα σπάνια καρδιαγγειακά νοσήματα όπως τη νόσο της Νάξου. Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό ο επιστημονικός υπεύθυνος Μονάδας Κληρονομικών Καρδιαγγειακών Παθήσεων της Α’ Καρδιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Άρης Αναστασάκης, ειδικότερα για τη νόσο της Νάξου την οποία ανακάλυψε το 1986 ο Νίκος Πρωτονοτάριος, πρόκειται να ανακοινωθεί το φάρμακο της νόσου. «Γίνεται μια προσπάθεια εκπαίδευσης των γιατρών σε όλη την Ευρώπη πάνω σε ζητήματα των σπάνιων καρδιολογικών νοσημάτων κάτι που αφορά ιδιαίτερα την Ελλάδα γιατί τα νησιά μας λειτούργησαν για πολλά χρόνια ως κλειστές κοινότητες με αποτέλεσμα να έχουμε γάμους μεταξύ συγγενών και ανάδυση τέτοιων σπάνιων νοσημάτων σε πολύ μεγαλύτερη συχνότητα από την υπόλοιπη Ευρώπη», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Αναστασάκης, ενώ η καθηγήτρια στο Πανεπιστήμια της Πάδοβα και πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας Μυοκαρδιοπαθειών της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας Αλίντα Καφόριο υπογράμμισε τη σημασία της ενδυνάμωσης των επιστημονικών δικτύων που ασχολούνται με τα σπάνια νοσήματα της καρδιάς.

Κι αυτό διότι όπως εξήγησε λόγω της χαμηλής συχνότητας εμφάνισης της κατηγορίας αυτής των νοσημάτων είναι δύσκολο κάποια χώρα να μπορέσει να προχωρήσει από μόνη της στην αντιμετώπισή τους. Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Λονδίνου Πέρι Έλιοτ υπογράμμισε τη σημασία που έχει η αντιμετώπιση και θεραπεία των σπάνιων νοσημάτων να περάσει στα εκπαιδευτικά συστήματα ώστε να είναι εξοικειωμένοι οι νέοι καρδιολόγοι με αυτά τα περιστατικά. Επίσης, ο κ. Έλιοτ, όπως και η κα Καφόριο, ανέφεραν ότι η μελέτη των σπάνιων νοσημάτων της καρδιάς μπορεί να δώσει σημαντικές πληροφορίες για την καλύτερη αντιμετώπιση των πιο κοινών ασθενειών.

 

Περισσότερα για το Διεθνές Συνέδριο: ΕΔΩ

(Visited 77 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*