Γιάννης Βλασερός: «Αναγκαία η ανασυγκρότηση και η αναγέννηση του ΕΣΥ»

Μετεκλογικό μήνυμα Γιάννη Βλασερού
Newsroom
10/09/2020 13:18
 
 
 

Στις θέσεις του Κινήματος Αλλαγής για την υγεία στα νησιά αναφέρθηκε, με παρέμβασή του, ο Γιάννης Βλασερός.

Ο γιατρός καρδιολόγος, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και Αναπληρωτής Γραμματέας του Τομέα Υγείας του Κινήματος Αλλαγής επισήμανε πως, μετά από 37 χρόνια ευδόκιμης πορείας, οι σύγχρονες ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας επιβάλλουν την ανασυγκρότηση και αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Επιπλέον, ο κ. Βλασερός εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι οι προτάσεις του για την υγεία στα νησιά περιελήφθησαν στη διακριτή θέση του Κινήματος Αλλαγής, ευελπιστώντας στην παραγωγή ενός γόνιμου έργου για το καλό της νησιωτικής περίθαλψης.

Αναλυτικά, η παρέμβαση του κ. Βλασερού:

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας ιδρύθηκε από την πρώτη κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου το 1983. Μετά από 37 χρόνια ευδόκιμης πορείας, κρίνεται αναγκαία η ανασυγκρότηση και η αναγέννηση του για να καλύψει τις σύγχρονες ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας.

Στην φετινή επέτειο της διακήρυξης της 3ης Σεπτέμβρη, η Πρόεδρος του Κινήματος Φώφη Γεννηματά παρουσίασε τις θέσεις της Παράταξης για το αναγεννημένο ΕΣΥ.

Η υγεία στα νησιά αποτέλεσε αυτοτελή ενότητα, ως μία από τις 10+1 θέσεις των εξαγγελιών της Προέδρου.
Έκρινα αναγκαίο για ενημέρωση των νησιωτών συμπολιτών μας να αναφερθώ σε αυτές που έχουν ως εξής:

*Απαιτείται εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση των υποδομών στα νησιά με πλήρη στελέχωση από υγειονομικό κι άλλο προσωπικό.

*Κάθε νησί να έχει ένα Κέντρο Υγείας και να υπάρχει διασύνδεση με το πλησιέστερο Νοσοκομείο και τα πολύ μικρά νησιά να έχουν Περιφερειακά Ιατρεία με μόνιμο γιατρό.

*Αναδιοργάνωση των αεροδιακομιδών και των θαλασσίων διακομιδών με πλωτά στελεχωμένα και εξοπλισμένα ασθενοφόρα.

*Αξιοποίηση της τηλεϊατρικής με δημιουργία πολυδύναμου φορέα στην Αθήνα που θα καλύπτει όλες τις ειδικότητες ειδικά στα επείγοντα με δυνατότητα επικοινωνίας 24 ώρες το εικοσιτετράωρο.

*Ισχυρά κίνητρα για τους γιατρούς που συνήθως δεν επιλέγουν να εργαστούν στα νησιά με την δυνατότητα ακόμη και πλήρους, αλλά μη αποκλειστικής απασχόλησης σε κάποιες περιπτώσεις ανάγκης, αλλά και μετακίνησης σε άλλη δομή του ΕΣΥ μετά από υποχρεωτική παραμονή για ένα χρονικό διάστημα υπηρεσίας σε νησί.

Εκτός των άλλων είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος γιατί οι προτάσεις μου γενικά περιελήφθησαν στη διακριτή θέση του Κινήματος για την υγεία στα νησιά και αισιόδοξος ότι η επιτροπή που συγκροτούμε για να επεξεργασθεί τις θέσεις για την νησιωτική υγεία θα παράγει σύντομα ένα γόνιμο έργο για το καλό της νησιωτικής περίθαλψης που έχει μεγάλες ανάγκες και απαιτεί ειδική αντιμετώπιση.

(Visited 125 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*