Απάντηση της Bayline Services στο Νίκο Μαϊτό για τους ναυαγοσώστες στη Νάξο

navagosostes naxos bayline 01
admin
05/06/2016 19:44
 
 
 

Για δημοσίευση αναληθών στοιχείων που έχουν γραφτεί “μπακαλίστικα” και “στο πόδι” κάνει λόγο ο Γενικός Διευθυντής της εταιρίας που έχει αναλάβει τη ναυαγοσωστική κάλυψη της Νάξου, “Bay Line Services – Ναυαγoσωστική“, Τάσος Αντωνιάδης σε δηλώσεις του στο naxostimes.gr, σχολιάζοντας την ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Νίκος Μαϊτός σχετικά με το κόστος της ναυαγοσωστικής κάλυψης του νησιού. 

Ο κ. Αντωνιάδης που μετά τη δημοσίευση του σχετικού άρθρου, επικοινώνησε με το naxostimes.gr, έδωσε διευκρινίσεις για το τι περιλαμβάνει η εργολαβία υπογραμμίζοντας ότι το κείμενο του κ. Μαϊτού περιέχει μια σειρά από ανακρίβειες που παραπλανούν τους πολίτες. 

Αναλυτικότερα ο διευθυντής της Bay Line Services Τάσος Αντωνιάδης αναφέρει: 

navagosostes naxos bayline 00

1) Καταρχήν λυπάμαι βαθύτατα που χρησιμοποιήθηκε η εταιρία μου ως μέσο ώστε κάποιοι άνθρωποι να κάνουν αντιπολιτευτικά παιχνίδια. Σίγουρα σε αυτή την περίπτωση διάλεξαν λάθος μέσο και θα εξηγήσω τους λόγους

2) Η Bayline services δραστηριοποιείται αποκλειστικά με την ναυαγοσωστική κάλυψη πολυσύχναστων παραλιών από το 2002. Είναι μια εταιρία που έχει συνεργασίες με τους μεγαλύτερους Δήμους στην Ελλάδα. Παίρνω θέση αυτή την στιγμή διότι πλήττεται η φήμη και η αξιοπιστία της απέναντι στους Δήμους που συνεργάζεται.

3) Θα έπρεπε ο κ. Μαϊτός πρωτίστως να ελέγξει τι απαιτήσεις έχει η συγκεκριμένη μελέτη του Δήμου Νάξου προς την εταιρία μου.

4) Ενδεικτικά θα σας αναφέρω κάποιες από τις απαιτήσεις για να καταλάβετε ότι η ναυαγοσωστική δεν είναι 5 ή 10 ναυαγοσώστες που θα μας κάνουν τη δουλειά μας

5) Απαιτείται η κατασκευή και τοποθέτηση 8 ναυαγοσωστικών βάθρων τα οποία θα μεταφερθούν με φορτηγά και θα εγκατασταθούν από έμπειρο τεχνικό προσωπικό νομίμως ασφαλισμένο και μισθοδοτούμενο

6) 8 ναυαγοσωστικές λέμβοι σύμφωνα με τις προδιαγραφές του ΠΔ23/2000

7) 8 οριοθετήσεις ακτών

8) 13 ναυαγοσώστες με μικτές αποδοχές 1500 ευρώ το μήνα ο καθένας για απασχόληση 3,5 μηνών

9) Διαμονή των ανωτέρω ατόμων

10) Ιατροφαρμακευτικός και υλικοτεχνικός εξοπλισμός και άλλα πολλά που αν διαβάσετε προσεκτικά την Διακήρυξη του διαγωνισμού και το ΠΔ23/2000 θα καταλάβετε…

navagosostes naxos bayline 02

Σας διαβεβαιώνω ότι όλη αυτή η εργασία απαιτεί μήνες προετοιμασίας από άτομα που εργάζονται στην εταιρία μας όλο τον χρόνο για να μπορείτε να έχετε ναυαγοσωστική κάλυψη από 1 Ιουνίου και να έχετε ασφάλεια και σωστή εικόνα στους επισκέπτες του νησιού.

Όσον αφορά το τίμημα που αναφέρετε δεν είναι 120.000 αλλά 97.750 €.

Εσείς κρίνατε καλό να συμπεριλάβετε και το ΦΠΑ αλλά δεν σκεφτήκατε να συμπεριλάβετε τους φόρους που έχει πληρώσει η εταιρία μου.

Συμμετείχαμε σε έναν ανοικτό διαγωνισμό που οποιοσδήποτε στην Ελλάδα είχε την ελεύθερη πρόσβαση να συμμετέχει με πλήρη διαφάνεια και νομιμότητα.

Δεν θα αναφερθώ στα πρόστιμα που επιβάλλονται από κωλυσιεργίες των Δήμων για μη έγκαιρη ναυαγοσωστική κάλυψη των ακτών από 1 Ιουνίου, αλλά στην ποινική και αστική ευθύνη που αναλαμβάνει η εταιρία μου.

Σε κάθε άλλη περίπτωση πλην εταιριών που αναλαμβάνουν ναυαγοσωστική κάλυψη, ο Δήμος και ειδικότερα ο Δήμαρχος, έχει τις ποινικές και αστικές ευθύνες. Δηλαδή αν συμβεί πνιγμός και ο ναυαγοσώστης δεν είναι στην θέση του, τότε υπάρχει δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Και αν θέλετε μπορώ να σας υποδείξω τέτοιες περιπτώσεις.

Τώρα όσον αφορά την Πάρο που αναφερθήκατε, σοφό θα ήταν να κάνετε μια έρευνα πόσα είναι τα πρόστιμα που βεβαιώνονται κάθε χρόνο.

Τι προϋπολογισμό έχουν για όλο τον εξοπλισμό που προαναφέραμε, γνωρίζει κανείς ότι υπάρχει ποινική και αστική ευθύνη; Και το κυριότερο ελέγξτε αν υπάρχουν ναυαγοσώστες από 1 Ιουνίου… και πιστεύω πως αυτό πρέπει να σας απασχολεί και όχι τα 700 ευρώ που ίσως να αμείβονται οι ναυαγοσώστες της Πάρου.

Ένας απλός προϋπολογισμός είναι και δεν είναι καν εργασία. Καλά είναι τα λόγια αλλά χρειάζονται πράξεις και ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει καταφέρει μαζί με τον Δήμο Μυκόνου να είναι οι ασφαλέστεροι προορισμοί στις Κυκλάδες για τους επισκέπτες τους βάση αξιόπιστων στοιχείων.

(Visited 392 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*