Νέες μυθολογίες για τη Νάξο και τον Πύργο Μπαζαίου

bazaios 2016 02
admin
07/06/2016 21:29
 
 
 

 

Όσο ο μύθος των διακοπών στις Κυκλάδες δυναμώνει, τόσο η Νάξος χρόνο με το χρόνο ξεχωρίζει σε ιδανικό προορισμό.

Φυσικές ομορφιές, αξεπέραστες παραλίες και γραφική ενδοχώρα, τοπική παραγωγή και προϊόντα που συνεχώς βελτιώνονται, αρχιτεκτονική, ιστορία και πολιτισμός απαρτίζουν το σύγχρονο μύθο της Νάξου.

Το σύγχρονο μύθο του ζει από το 2001 κι ο Πύργος Μπαζαίου, παλαιό μοναστήρι κάποτε, αργότερα κατοικία κι υποστατικό, μετατρέπεται κάθε καλοκαίρι σε τόπο πολυπολιτισμικής συνάντησης, υποδέχεται τους ανθρώπους και τις τέχνες τους, το Φεστιβάλ Νάξου.

bazaios ARTISTS 00

Εφέτος στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, έξη διεθνείς καλλιτέχνες η Mireya Samper και η KristjanaSamper από την Ισλανδία, ο Saulius Valius και η Diana Radaviciute από τη Λιθουανία, ο Δημήτρης Δημητριάδης κι ο Klaus Pfeifer από την Ελλάδα, αφηγούνται με ποικίλα εκφραστικά μέσα  – λόγο, ζωγραφική, γλυπτική, video, εγκαταστάσεις in situ – νέες μυθολογίες επιδιώκοντας ν΄αποκαλύψουν τη δυναμική της προβολής των ιδεών, που κρύβονται μέσα μας.

bazaios Saulius Valius 03

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση “New Mythologies” είναι πολίτες του κόσμου, ταξιδεύουν οι ίδιοι όπως και τα έργα τους από χώρα σε χώρα, από την Ιαπωνία έως την Αμερική, επιβεβαιώνοντας ότι η σύγχρονη τέχνη στην εποχή της μετανεωτερικότητας, είναι ένας παγκόσμιος κώδικα επικοινωνίας, που βασίζεται στην κοινή αισθητική αντίληψη, την καινοτομία και την πολυπολιτισμική συνύπαρξη.

bazaios Klaus Pfeiffer Hermes 01

Με αφορμή τη συνεύρεση των καλλιτεχνών στη Νάξο, έρχονται στο νησί μας από την Ιαπωνία, ο εικαστικός Hiroshi Egami, για να φτιάξει τη δική του εγκατάσταση, ως ειδικός καλλεσμένος, ενώ στα εγκαίνια της έκθεσης, το Σάββατο 18 Ιουνίου 2016, ώρα 20.00, η  πιανίστα Yumico Okawa, θα μας χαρίσει ένα μουσικό ρεσιτάλ.

Οι συνεργάτες, οι φίλοι κι οι εθελοντές του Φεστιβάλ Νάξου, υποστηρίζουν όπως πάντα τη διοργάνωση, ενώ η εταιρεία Γεωργακόπουλου-Σοφικίτη προσφέρει το χώρο και τα υλικά για να δουλέψουν τα έργα τους οι καλλιτέχνες.

Η έκθεση βρίσκεται κάτω από την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Πρεσβείας της Λιθουανίας, ενώ υποστηρίζεται από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία, την Blue Star Ferries, την Κουτελιέρης Super Market, το ραδιόφωνο Star of Mesogeios και τα ιντερνετικά μέσα, Culture Now, Cyklades Voice, Naxos Advisor, Naxos Τimes και το free press περιοδικό My Naxos.
bazaios 2016 04

Επιμέλεια: Μάριος Βαζαίος

Διοργάνωση: ΑΙΩΝ Πολιτιστικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός

Διάρκεια: 18/6-25/9/2016

Καθημερινά: 10:00 – 17:00

Info: Πύργος Μπαζαίου, 12χλμ. Χώρας Νάξου-Αγιασσού.

Τ. 22850 31402 | bazeostower.gr |

(Visited 16 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*