Δημήτρης Βέττας: «Ο κόσμος έχει ανάγκη από χρήσιμες κυβερνήσεις και όχι αρεστές»

bettas dimitris
admin
08/06/2016 13:41
 
 
 

 

Για το μνημόνιο συνεννόησης μεταξύ της Lamda Development και του ΤΑΙΠΕΔ σχετικά με την επένδυση στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, την πιθανότητα νέου δημοψηφίσματος για την αναθεώρηση του Συντάγματος, την αλλαγή του εκλογικού νόμου, αλλά και την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μίλησε ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βέττας στην εκπομπή “Al-iberti News” του AegeanVoice 107.5 με την Πόπη Αλιμπέρτη.

Χαρακτήρισε «πολύ σοβαρή επένδυση» αυτή του Ελληνικού, κάνοντας την εκτίμηση ότι θα αλλάξει την εικόνα όχι μόνο της περιοχής, αλλά και ολόκληρου του Λεκανοπεδίου, ενώ ταυτόχρονα θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων. «Προσπαθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη για τον τόπο να αξιοποιήσουμε μια παρατημένη, διαλυμένη δημόσια περιουσία και θα κριθούμε στο μέλλον για τις πράξεις μας» είπε χαρακτηριστικά.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση της κυβερνητική εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη περί ενδεχόμενης διενέργειας δημοψηφίσματος σε ό,τι αφορά την αναθεώρηση του Συντάγματος, ο κ. Βέττας εστίασε την προσοχή του στο γεγονός αυτής καθαυτής της συνταγματικής αναθεώρησης και όχι στο δημοψήφισμα. Όπως επεσήμανε, «θα γίνει ένας ευρύς διάλογος που θα διαρκέσει έναν περίπου χρόνο τόσο σε πολιτικό επίπεδο, όσο και με την κοινωνία, προκειμένου οι πολίτες να γνωρίσουν τις αλλαγές που θα φέρει η αναθεώρηση».

Μίλησε επίσης, για την αλλαγή του εκλογικού νόμου και εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να καταργηθεί το μπόνους των 50 εδρών.

«Ο κόσμος έχει ανάγκη από χρήσιμες κυβερνήσεις και όχι αρεστές […] Τα μνημόνια και τα μέτρα ήταν απότοκα των πολιτικών που ακολουθήθηκαν τα περασμένα χρόνια και υπάρχουν σύνθετα ζητήματα που χρειάζεται πολλά χρόνια για να αλλάξουν» ανέφερε σε άλλο σημείο της συνέντευξης του ο κυβερνητικός βουλευτής Φθιώτιδας και τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σκοπό να κάνει πρόωρες εκλογές, αλλά θα εξαντλήσει την τετραετία.

Τέλος, για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, ο κ. Βέττας έδωσε μια αόριστη απάντηση, στην οποία έκανε λόγο για «έναν πολυκερματισμένο νησιωτικό χώρο που έχει πολλά προβλήματα», ωστόσο συμπλήρωσε ότι «στα επόμενα χρόνια θα αποκατασταθούν οι αδικίες και θα υπάρξουν μέτρα ενίσχυσης των νησιωτών», μέσω ενός θεσμικού πλαισίου και μιας «μηχανής εργαλείων» που δημιουργεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

(φωτό: ethnos.gr)

(Visited 18 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*