EXPOTROF 2022: Σε τυροκομείο της Νάξου το 1ο platinum βραβείο σε διαγωνισμό γεύσης και ποιότητας

Newsroom
21/02/2022 13:23
 
 
 

 

Με ένα καλοστημένο περίπτερο που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των επισκεπτών της έκθεσης τροφίμων και ποτών EXPOTROF 2022, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (και 11 νησιά των Κυκλάδων πιο συγκεκριμένα) έδωσε και φέτος ηχηρό παρών.

Τα ποιοτικά προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου αποτέλεσαν πόλο έλξης τόσο για επισκέπτες, όσο και για εμπόρους, καθώς ξεχώρισαν για την λεπτομέρεια στην παραγωγή και τη γεύση. Ειδικότερα, παραγωγοί από 11 νησιά της Περιφέρειας (Ρόδο, Σύρο, Τήνο, Νάξο, Κω, Κέα, Σχοινούσα, Πάρο, Σίκινο, Κάλυμνο, Αμοργό) έφεραν στην έκθεση τα υπέροχα προϊόντα τους, «ζυμωμένα» με τον ήλιο και την αύρα της θάλασσας του Αιγαίου, αλλά και το μεράκι τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η βράβευση, με το 1ο platinum βραβείο, του τυροκομείου Μπαρμπούνης από το Φιλώτι Νάξου, στον πανελλήνιο διαγωνισμό γεύσης και ποιότητας, που διοργανώθηκε. Το βραβείο παρέλαβε ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου και εντεταλμένος σύμβουλος στον Αγροτικό τομέα Φιλήμονας Ζαννετίδης λόγω απουσίας εκπροσώπων.

Παράλληλα, οι σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων με συντονιστή τον αρχισέφ Κώστα Μπουγιούρη μάγεψαν με τις δημιουργίες τους, όλες φτιαγμένες με υλικά παραγωγών του Νοτίου Αιγαίου. Τα αρώματα και οι γεύσεις έδωσαν επιπλέον «πόντους» στο περίπτερο της Περιφέρειας, για το οποίο ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου και εντεταλμένος σύμβουλος στον Αγροτικό τομέα Φιλήμονας Ζαννετίδης πήρε τα εύσημα από τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σίμο Κεδίκογλου και τον υφυπουργό Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλο.

Ο κ. Ζαννετίδης έδωσε το παρών στα εγκαίνια της έκθεσης την Παρασκευή το απόγευμα και επισκέφτηκε το περίπτερο της Περιφέρειας, μιλώντας με τους εκθέτες-παραγωγούς για τα θέματα που τους απασχολούν. Επίσης, την επόμενη μέρα παρέστη και στην τελετή βράβευσης των καλυτέρων προϊόντων. Στα βραβεία ξεχώρισαν, επίσης, οι φρέσκοι χυμοί Rubisco ψυχρής έκθλιψης του Θωμά Σύρμου από τη Ρόδο. Ο χυμός Pineapple express με ανανά, σπανάκι, λεμόνι, μήλο και μέντα απέσπασε δύο ασημένια βραβεία στα Athens Fine Food Awards (AFFA) by Expotrof στις κατηγορίες πρωτοεμφανιζόμενου προϊόντος ( Silver Award-Best AFFA Newcomer 2022) και καλύτερου ποτού (Silver Awaed-Bwst AFFA Spirits/Drinks/Refreshments 2022).

Θα πρέπει, επίσης, να σημειωθεί ότι την Παρασκευή το πρωί ο κ. Ζαννετίδης είχε συνάντηση εργασίας με την Γ.Γ. του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χριστιάννα Καλογήρου, στο Υπουργείο για όλα τα θέματα που απασχολούν τους νησιώτες παραγωγούς.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Ζαννετίδης δεν παρέλειψε να τονίσει την μεγάλη προσπάθεια της Περιφέρειας για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα και για την επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν στα νησιά. Επεσήμανε, βέβαια, το διαφορετικό κόστος των ζωοτροφών και των λιπασμάτων που καλούνται να πληρώσουν οι παραγωγοί της νησιωτικής Ελλάδας, κάτι που αποτελεί τροχοπέδη για την περαιτέρω ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής. Κλείνοντας, ανέφερε πως η Περιφέρεια θα συνεχίσει να στηρίζει την προσπάθεια ανάδειξης των νησιωτικών προϊόντων, πέρα από τα στενά σύνορα των νησιών, αλλά και της χώρας.

(Visited 1.211 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*