Ένα επιμορφωτικό κύκλο εξειδικευμένων σεμιναρίων για εργοδότες και εργαζόμενους στην Εστίαση, πρόκειται να πραγματοποιήσει το Σωματείο Μαζικής Εστίασης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία».
Σύμφωνα με το Σωματείο, οι εταιρείες που θα πραγματοποιήσουν τα σεμινάρια, είναι κορυφαίες στο χώρο και οι εισηγητές διαθέτουν μεγάλη εμπειρία και γνώση ώστε να επιμορφώσουν επαγγελματίες (εργοδότες και εργαζόμενους) και να ανταποκριθούν στις υψηλές απαιτήσεις του εγχειρήματος.
Το Σωματείο Μαζικής Εστίασης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων οριστικοποίησε το πρόγραμμα για τις ώρες και τις ημέρες που θα πραγματοποιηθούν τα σεμινάρια.
Όπως σημειώνει, υπάρχουν ακόμα διαθέσιμες θέσεις αν θέλει κάποιος να συμμετέχει. Τα σεμινάρια είναι πρακτικά με εξάσκηση των εκπαιδευομένων σε πραγματικές συνθήκες. Οι εκπαιδευτές είναι καταξιωμένοι στο χώρο και οι συνεργαζόμενοι οργανισμοί εγγυώνται ένα πολύ ωφέλιμο εκπαιδευτικό εγχείρημα.
Ενημερωθείτε συγκεκριμένα και δηλώστε συμμετοχή στο 6974311260.
Το πρόγραμμα των σεμιναρίων και αναλυτικές πληροφορίες:
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑΣ
Θα πραγματοποιηθούν 2 σεμινάρια
1. BARISTA ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ (με διαδικτυακή εκπαίδευση μέσω του υπολογιστή σας)
Η Εκπαιδευτική Μέθοδος της Barista Academy δημιουργεί επιτυχημένους επαγγελματίες στο χώρο του καφέ.
Μετά από μελέτη πολλών ετών καταλήξαμε στο ότι η θεωρητική κατάρτιση είναι η σημαντικότερη αλλά και η πιο επίπονη. Για αυτόν τον λόγο δημιουργήσαμε ένα σύστημα τηλε- εκπαίδευσης ώστε να μπορείτε να το παρακολουθείτε εξ’ αποστάσεως αλλά και να επαναλαμβάνεται τα σημεία που δεν καταλαβαίνετε όσες φορές θέλετε Η πρακτική άσκηση είναι επίσης σημαντική όσο και η θεωρία αλλά θα πρέπει να περιλαμβάνει αρκετές επαναλήψεις για την καλύτερη αφομοίωση της. Για το λόγο αυτό παρέχουμε ατομικό πόστο για τον κάθε ένα εκπαιδευόμενο για να έχει την διάθεσή του ένα πλήρες πόστο, όπως αυτό που θα συναντήσει στην αγορά εργασίας. Η διδακτέα ύλη και η πρακτική περιλαμβάνουν τις Διεθνείς συνταγές αλλά και αυτές που λόγω κλίματος παραγγέλλονται στην Ελλάδα (freddo, Frappe κ.λπ.)
Το σύστημα εκπαίδευσης βασίζεται στην πολυετή εμπειρία του δημιουργού της Ακαδημίας και βραβευμένου συγγραφέα των βιβλίων: “Το Εγχειρίδιο του Home Barista”, το “Οδοιπορικό στην Αιθιοπία” και το “Οδοιπορικό στην Κόστα Ρίκα”, Παναγιώτη Νίκα.
Αποκτήστε Πιστοποίηση Barista (ΚΑΦΕ) με 60€
Προϋποθέσεις:
Παρακολούθηση της διαδικτυακής εκπαίδευσης σε:
– Βασικές γνώσεις για τον καφέ, την επεξεργασία και τα είδη του
– Θεωρία και ανάλυση όλων των καφέ-ροφημάτων/ζεστών και κρύων
– Βασικές γνώσεις λειτουργίας του εξοπλισμού και του καθαρισμού του.
– Επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικτυακής εξέτασης, στο τέλος της κάθε ενότητας.
Με την ολοκλήρωση, θα σας σταλεί η ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ BARISTA σε pdf.
Εξέταση: Στο τέλος της κάθε ενότητας
– Τα μαθήματα είναι διαδικτυακά ατομικά ο κάθε εκπαιδευόμενος μόνος του
– Διαρκούν 8 διδακτικές ώρες
– Μπορούν να πραγματοποιηθούν οποιαδήποτε στιγμή επιθυμεί ο εκπαιδευόμενος
– Πρέπει να ολοκληρωθούν υποχρεωτικά σε διάστημα μιας εβδομάδας
– Case study –ασκήσεις για καλύτερη αφομοίωση σε κάθε ενότητα
– Κόστος ανά άτομο 60 ευρώ.
Δηλώσεις συμμετοχής στο 6974311260 κ. Παναγιώτης καρανίκας
2. BARISTA SEMINAR
Θεωρία (ότι αναφέρεται πιο πάνω διαδικτυακά) & 18 ώρες πρακτική εξάσκηση (3 ημέρες)
21-22-23/3 10:00-16:00 ή 21-22-23/3 16:00-22:00
ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ
Το Σεμινάριο BARISTA απευθύνεται σε όλους όσους ενδιαφέρονται να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και το βιογραφικό τους και να εργαστούν σε ένα επάγγελμα αυξημένης ζήτησης όπως του barista, αποκτώντας παράλληλα μια σημαντική πιστοποίηση από ένα μεγάλο οργανισμό την Barista Academy
• Σε αποφοίτους διαφόρων ειδικοτήτων του τουριστικού τομέα που επιθυμούν να λάβουν την απόλυτη εξειδίκευση σε ένα ένα προσοδοφόρο επάγγελμα και να αναβαθμίσουν τις γνώσεις τους και την εμπειρία τους
• Σε ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και εργαζόμενους στην καφεστίαση που θέλουν να μυηθούν στην τέχνη του καφέ
ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – ΚΟΣΤΟΣ
• Πρακτική (με φυσική παρουσία). Στις εγκαταστάσεις του Σωματείου (Δρόμος Χώρας Εγγαρών-δίπλα στο κατάστημα Ηλεκτρικών ειδών Μαρούλη)
• Παρασκευή όλων των καφέ –ροφημάτων, ζεστών και κρύων. Σε τμήματα των 6 ατόμων μόνο. Κάθε εκπαιδευόμενος εξασκεί την πρακτική του σε ατομικό coffee station
– ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ
Η Εκπαιδευτική Μέθοδος της Barista Academy δημιουργεί επιτυχημένους επαγγελματίες στο χώρο του καφέ.
Μετά από μελέτη πολλών ετών καταλήξαμε στο ότι η θεωρητική κατάρτιση είναι η σημαντικότερη αλλά και η πιο επίπονη. Για αυτόν τον λόγο δημιουργήσαμε ένα σύστημα τηλε- εκπαίδευσης ώστε να μπορείτε να το παρακολουθείτε εξ’ αποστάσεως αλλά και να επαναλαμβάνεται τα σημεία που δεν καταλαβαίνετε όσες φορές θέλετε.
Η πρακτική άσκηση είναι επίσης σημαντική όσο και η θεωρία αλλά θα πρέπει να περιλαμβάνει αρκετές επαναλήψεις για την καλύτερη αφομοίωση της. Για το λόγο αυτό παρέχουμε ατομικό πόστο για τον κάθε ένα εκπαιδευόμενο για να έχει την διάθεσή του ένα πλήρες πόστο, όπως αυτό που θα συναντήσει στην αγορά εργασίας.Η διδακτέα ύλη και η πρακτική περιλαμβάνουν τις Διεθνείς συνταγές αλλά και αυτές που λόγω κλίματος παραγγέλλονται στην Ελλάδα (freddo, Frappe κ.λπ.) Το σύστημα εκπαίδευσης βασίζεται στην πολυετή εμπειρία του δημιουργού της Ακαδημίας και βραβευμένου συγγραφέα των βιβλίων: “Το Εγχειρίδιο του Home Barista”, το “Οδοιπορικό στην Αιθιοπία” και το “Οδοιπορικό στην Κόστα Ρίκα”, Παναγιώτη Νίκα.
ΓΙΑΤΙ BARISTA ACADEMY
Δυνατότητα παρακολούθησης ανά ημέρα σε διαφορετικές περιόδους πραγματοποίησης του επιπέδου:
• Σύστημα εκπαίδευσης προσαρμοσμένο στα ελληνικά ροφήματα
• Τεχνική εκμάθηση του εξοπλισμού για την αρτιότερη συντήρησή του
• Ατομικό workstation για τον κάθε μαθητευόμενο
• Στο σύνολο των 30 ωρών τουλάχιστον οι μισές είναι πρακτική άσκηση
• Παροχή προϊόντων (καφέ, γάλα κλπ) για την εξάσκηση χωρίς όριο
• Αυστηρή εξέταση με δικαίωμα επανεξέτασης χωρίς χρέωση
• Παροχή εγχειριδίου με ανάλυση της διδακτέας ύλης στα ελληνικά
• Δυνατότητα εξάσκησης σε simulator πραγματικών συνθηκών εργασίας
• Εξέταση: Πρακτική
• Διάρκεια: 3 ημέρες . 6 ώρες κάθε μέρα σύνολο 18 ώρες.
• Το ωράριο το σεμιναρίων θα έχει διάρκεια 6 ώρες/ημέρα σε τμήματα των 6 ατόμων με παροχή θέσεις καφετιέρας ανα άτομο.
• Κόστος: 190€ ( το ίδιο σεμινάριο στις εγκαταστάσεις της Barista Academy στην Αθήνα στοιχίζει 240€)
• Απαραίτητη προϋπόθεση για συμμετοχή στο σεμινάριο είναι ο εκπαιδευόμενος να έχει παρακολουθήσει πρώτα το θεωρητικό διαδικτυακό σεμινάριο Πιστοποίησης Barista. Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα παραλαμβάνουν:
– Έντυπο υλικό του σεμιναρίου
– Καρφίτσα πέτου της Ακαδημίας
– Πιστοποιητικό παρακολούθησης.
Δηλώσεις συμμετοχής στο 6974311260 κ. Παναγιώτης Καρανίκας
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΜΕ ΦΥΣΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ (ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ)
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:
16/3/2022 11:00-15:00 ΚΟΥΖΙΝΑ- ΚΟΠΕΣ: Τεχνική Στάση σώματος, Χρήση μαχαιριού, Κοπές λαχανικών
16/3/2022 17:00-21:00 ΚΟΥΖΙΝΑ- ΣΟΥΠΕΣ Τεχνική Βελουτέ, Απέραστη σούπα, Περασμένη σούπα, Εθνική σούπα
17/3/2022 11:00-15:00 ΚΟΥΖΙΝΑ- ΡΥΖΙ: Τεχνική & Εφαρμογή Κρεόλ, Πιλάφι, Ριζότο, Μπασμάτι
17/3/2022 17:00-21:00 ΚΟΥΖΙΝΑ- ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ Τεχνική & Εφαρμογή Ψητό, Σωτε, Πανέ
18/3/2022 11:00-15:00 ΚΟΥΖΙΝΑ- ΨΑΡΙ Τεχνική & Εφαρμογή Ποσέ, σωτέ, παπιγιότ, μπραιζέ
18/3/2022 17:00-21:00 ΚΟΥΖΙΝΑ- ΚΡΕΑΣ Τεχνική & Εφαρμογή Σχάρας, σωτέ, ραγού, ποελέ
19/3/2022 10:00-13:00 ΚΟΥΖΙΝΑ- ΑΥΓΑ Τεχνική & Εφαρμογή Βραστά, Ποσέ, Μπρουγιέ, Τηγανιτά, Ομελέτες
19/3/2022 15:00-18:00 Ιδέες Πλατό για κρασί & μπύρα Δημιουργική παρουσίαση πλατώ με διαφορετικές κοπές τοπικών τυριών με τσατνει με καρότο και γλυκά κουταλιού Νάξου.
• Πατατοσαλάτα με μήλο
• Ρολό πατάτας με μπέικον
• Μικρό παρασκευές με ζύμη πίτσας |τσιπς τορτίγιας με γραβιέρα Νάξου
• Κροκέτα πανέ με μαλακό τυρί, λιαστές τομάτες, ελιές,
• Χειροποίητες πίκλες με λαχανικά επιλογής
• Χειροποίητη πορκέτα αρωματισμένη για να κοπεί σε ζαμπονομηχανή
• Μπαλοτίνα κοτόπουλο
• επιλογή από τις προτάσεις (αν ο σεφ προλάβει θα κάνει επιπλέον πιάτα).
19/3/2022 19:00-22:00 Πώς να διαχειριστείς μαγειρικά τοπικά προϊόντα Νάξου γραβιέρα Νάξου, αρσενικό Νάξου, ξινομυζήθρα, ζαμπόνι, κίτρο
Ελληνικές τηγανίτες (hash browns) με πατατες, τυρια αλλαντικά Νάξου ή Πατάτες duchess με
• αρωματικό βούτυρο ή Σουφλέ πατάτας με γραβιέρα Νάξου και μυρωδικά (πρωινά, συνοδευτικά)
• Ναξιώτικη τάρτα με ντομάτες, κρεμμύδι, ελιές και τυρί Νάξου (ορεκτικό, σνακ)
• Σφολιατίνια γραβιέρας με ζαμπόνι (κεράσματα)
• Λαχανικά μπρεζέ με ζαμπόνι και γραβιέρα (ορεκτικό)
• Pasta με κρέμα γραβιέρας και ξύσμα λεμονιού (κυρίως, ζυμαρικά
• Ψητό σάντουιτς γραβιέρας και λαχανικών (σνακ)
• Αυγόφετα με φρούτα φλαμπέ και τυρί Νάξου (πρωινό)
• Φρέσκο βούτυρο Νάξου και αρωματικά τοπικά βότανα ως τελειώμα σε γρήγορες παρασκευές κρεάτων
• αρωματικό ελαιόλαδο | μαρινάδα για κρέας, στιγμής ωμή, μαγειρεμένη με κίτρο, αλκόολ, μυρωδικά
• καρύκευμα αλατιού (αρτύματα, βάσεις) επιλογή 4 από τις προτάσεις (αν ο σεφ προλάβει
• θα κάνει επιπλέον πιάτα).
20/3/2022 10:00-18:00 | Πρωινό – Brunch
• Αλμυρό pancake αρωματισμένο με φρέσκα μυρωδικά με γαρνιτούρα ψητές τομάτες, μανιτάρια σωτέ,
• ξεροψημένο τραγανό μπέικον, τυρί μυζήθρα Νάξου και σάλτσα μελιού |
• Γλυκιά κρέπα γεμιστή με ανθότυρο και κανέλα, πανέ με μέλι καρύδια και φρούτα εποχής |
• Κλασσικό κροκ μεσιε και γλυκό γαλλικο τοστ με φρουτα φλαμπέ (με χωριάτικο ψωμί)|
• Κασολέτ με σάλτσα τομάτα, αυγά ποσέ ή easy over αυγά ( τηγανιτά αυγά γυρισμένο) ψητό τυρί Νάξου και τηγανητές πατάτες Νάξου
4 ώρες διάρκεια – Πιστοποιητικό παρακολούθησης – 80 ευρώ το καθένα ανά άτομο.
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 15/3/2022 στο 6974311260 κ. Παναγιώτης Καρανίκας
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΜΠΑΡ
Success is a science
If you got the conditions, you will get the result.
Τα σεμινάρια απευθύνονται σε νέους ή έμπειρους bar managers καθώς και ιδιοκτήτες bar που θέλουν να μάθουν ή να διευρύνουν τις γνώσεις τους στη διαχείριση ενός συγχρόνου και ανταγωνιστικού bar (ανεξάρτητου ή μέρους άλλης επιχείρησης).
Η υψηλή φορολογία αλλά και το κόστος λειτουργίας μίας επιχείρησης στην εστίαση δεν αφήνουν περιθώρια για περιττά έξοδα και διαχειριστικά λάθη. Η άρτια λειτουργία και μέγιστη παραγωγικότητα δεν είναι απλά ζητούμενο, αλλά ίσως η μεγαλύτερη ανάγκη για να μπορεί μια επιχείρηση να είναι κερδοφόρα και να μπορεί να αναπτύσσετε σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον.
Με γνώμονα τα παραπάνω η Bar Academy συνεργάστηκε με το Σωματείο Μαζικής Εστίασης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία» και οργάνωσε 4 θεματικά σεμινάρια που αναλύουν όλα τα κρίσιμα σημεία της διαχείρισης και λειτουργίας μιας επιχείρησης Bar στην εστίαση.
Δείτε την ατζέντα παρακάτω:
1.Marketing for Bar
Τετάρτη 10/3 11:00-14:00
Μάρκετινγκ στις επιχειρήσεις φιλοξενίας. Πως δημιουργούμε ένα σωστά μελετημένο επιχειρηματικό σχέδιο.
2.Budget and Cost Control
Τετάρτη 10/3 15:00-18:00
Πρόγραμμά για τη διαχείρισής των οικονομικών και την κοστολογική συνταγών.
3. Spirits and Classic Cocktails
Πέμπτη 11/3 11:00 – 14:00
Κλασικά κοκτέιλ και αποστάγματα.
4 .Bar Concepts and Modern Trends
Πέμπτη 11/3 15:00-18:00
2.Marketing for Bar
Τετάρτη 10/3 11:00-14:00
Μάρκετινγκ στις επιχειρήσεις φιλοξενίας. Πως δημιουργούμε ένα σωστά μελετημένο επιχειρηματικό σχέδιο.
Κυρίαρχες τάσεις στα μπαρ και πως μπορούμε να τις εντάξουμε στο δικό μας πλάνο.
• Διάρκεια κάθε σεμιναρίου 3 ώρες
• Κόστος συμμετοχής ανά θέση: 70 ευρώ
• Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης
• Ημερομηνία πραγματοποίησης 8-12/3/2022
• Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν εφόσον καλυφθούν οι θέσεις συμμετοχής
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 09/03/2022