Δήμος Κουμπούρης: «Θέλουν να αφανίσουν τους συνταξιούχους»

koympoyris dimos
admin
04/07/2016 08:09
 
 
 

Η συσπείρωση και η συνεχής αγωνιστική δράση αποτελεί τον μόνο δρόμο που μπορούν πλέον να ακολουθήσουν οι Έλληνες συνταξιούχοι, αλλά και το σύνολο των εργαζομένων, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ και Επικουρικών Ταμείων Μισθωτών (ΟΣΙΚΑ) Δήμος Κουμπούρης.

Ο κ. Κουμπούρης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του AegeanVoice 107.5 «Δέκα με τόνο» της Πόπης Αλιμπέρτη και του Γιώργου Καμβύση και – όπως είπε χαρακτηριστικά – οι συνεχείς περικοπές «έχουν τσακίσει» τις κύριες και επικουρικές συντάξεις όλων των ταμείων, με τους συνταξιούχους πλέον να έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια τους και να αντιμετωπίζουν ακόμη και ζητήματα επιβίωσης.

«Έρχονται να μας αφανίσουν και να μας ισοπεδώσουν, όμως τα χρήματα που μας κόβουν, δεν τα δανειστήκαμε, είναι δικά μας. Τα δουλέψαμε στην παραγωγική διαδικασία για πολλά χρόνια» τόνισε ο κ. Κουμπούρης και πρόσθεσε ότι το πενιχρό εισόδημα των συνταξιούχων δέχεται επίσης, πλήγμα από την άμεση και έμμεση φορολογία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας των συνταξιούχων, το σύστημα ακολουθεί το «διαίρει και βασίλευε», με τον επίπλαστο διαχωρισμό των πολιτών σε δεξιούς και αριστερούς, ώστε «αυτοί που πραγματικά πήραν τα χρήματα, οι δανειστές, οι τραπεζίτες και αυτοί που εκμεταλλεύονται τα προνόμια που τους δίνουν οι κυβερνήσεις, να μένουν απυρόβλητο».

«Ο λαός πρέπει να ενωθεί σε μια ταξική βάση, δηλαδή σύμφωνα με τα συμφέροντα του. Να προασπίσει τα δικά του δικαιώματα για να ζήσει με αξιοπρέπεια» δήλωσε ο κ. Κουμπούρης, ο οποίος συμπλήρωσε ότι αυτή συμμαχία χρειάζεται να ενισχυθεί και να δυναμώσει. «Όσο καθόμαστε απαθείς απέναντι σε αυτή την κατάσταση, τα πράγματα θα χειροτερεύουν» επισήμανε, γι’ αυτό και κάλεσε όσους απογοητευμένους έχουν καταθέσει τα όπλα, να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους και να κατέβουν στον δρόμο του αγώνα, καθώς «το εργατικό κίνημα πρέπει να πάρει αυτό που του ανήκει» και να θεραπεύσει την κοινωνία από την γάγγραινα του κεφαλαίου.

(Visited 27 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*