Φωτεινή Αραμπατζή: «Το “τσουνάμι” μέτρων έπληξε κατάφορα το τουριστικό μας προϊόν»

arampatzi foteini
admin
04/07/2016 10:09
 
 
 

«Ως “κόρη οφθαλμού” πρέπει να διαφυλάττουμε τον τουρισμό, ο οποίος αποτελεί εθνική υπόθεση» δήλωσε στην εκπομπή “AlibertiNews” του AegeanVoice 107.5 η Τομεάρχης Τουρισμού της ΝΔ και βουλευτής Σερρών Φωτεινή Αραμπατζή.

Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι «δεν πρέπει να ωραιοποιούμε καταστάσεις και να μην λέμε την αλήθεια», γι’ αυτό και επικαλέστηκε στοιχεία που δείχνουν μείωση των τουριστικών εσόδων, καθώς και των αφίξεων των τουριστών. «Το “τσουνάμι” μέτρων, αυτή η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης έπληξε κατάφορα το τουριστικό μας προϊόν και μας καθιστά μη ανταγωνιστικούς» τόνισε η κ. Αραμπατζή και πρόσθεσε ότι «για να καλύψει τις τρύπες της ανερμάτιστης δημοσιονομικής της πολιτικής και της ανύπαρκτης διαπραγμάτευσης κατήργησε την νησιωτικότητα, ένα προνόμιο χρόνων, την οποία οι ανταγωνίστριες χώρες την προστατεύουν με κάθε τρόπο».

Μίλησε ακόμη, για «εγκληματική αμέλεια» της κυβέρνησης που άφησε ανεκμετάλλευτη την «χρυσή ευκαιρία» της ρωσικής αγοράς, παρόλο που η τουριστική βιομηχανία, παρά τα όποια πλήγματα, συνεχίζει να κρατάει θετικό το πρόσημο της ελληνικής οικονομίας. Επιπλέον, χαρακτήρισε «μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί» την αύξηση της εποχικότητας και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, προκειμένου να ενισχυθεί και η βιωσιμότητα των τουριστικών επιχειρήσεων.

 

«Η Ελλάδα παραμένει ασφαλής προορισμός»

Όσον αφορά στην τριήμερη επίσκεψη κλιμακίου της ΝΔ σε Νυρεμβέργη και Βερολίνο σχετικά με το προσφυγικό-μεταναστατευτικό ζήτημα, η κ. Αραμπατζή μεταξύ άλλων ανέφερε πως, από την πλευρά της, διαβεβαίωσε τους Γερμανούς αξιωματούχους ότι «η Ελλάδα παραμένει ένας ιδανικός, ασφαλής και ακίνδυνος τουριστικός προορισμός και δεν έχει σχέση με την εικόνα ενός τεράστιου hotspotόπως έδειχναν τα ΜΜΕ».

Έτσι, απηύθυνε κάλεσμα στους Γερμανούς τουρίστες να επισκεφθούν τη χώρα μας, καθώς «δεν πρέπει να κινδυνολογούμε και οι επισκέπτες δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν».

 

«Απαράδεκτο να μένουν κλειστά τα μουσεία»

Σε σχετική επισήμανση της Πόπης Αλιμπέρτη σχετικά με το αρχαιολογικό μουσείο της Νάξου, η κ. Αραμπατζή υποστήριξε ότι «είναι απαράδεκτο να μένουν κλειστά τα μουσεία και δεν μπορούμε να συμπεριφερόμαστε με συντεχνιακές λογικές σε δυνατότητες αθρόων εξόδων που τα έχουμε ανάγκη, ούτε να πλήττουμε ευθέως την εικόνα της χώρας μας».

Τέλος, για το θέμα της Αμφίπολης, η βουλευτής Σερρών σημείωσε ότι «δυο χρόνια μετά, βρίσκεται στο σημείο μηδέν» και μίλησε για «κομματική εμπάθεια που δείχνει η κυβέρνηση», αφού το συγκεκριμένο μνημείο «είναι ένα δώρο Θεού που προσφέρθηκε στην μακεδονική γη και είναι πάνω από κόμματα και κυβερνήσεις, ακόμα και πάνω από τον χρόνο».

(φωτό: newpost.gr)

(Visited 105 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*