Νίκος Μανιός: «Ανεξαρτητοποίηση του νοσοκομείου Νάξου στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης του ΕΣΥ»

manios nikos sto kokkino
admin
05/07/2016 09:35
 
 
 

Την παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στα εγκαίνια του νέου νοσοκομείου της Σαντορίνης επιβεβαίωσε ο Ναξιώτης βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στον AegeanVoice 107.5.

Ο κ. Μανιός εξήγησε, επίσης, ότι το τεράστιο πρόβλημα στέγασης του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του εν λόγω νοσοκομείου, είχε ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει και η έναρξη λειτουργίας του. Ο βουλευτής αναφέρθηκε και στα οικονομικά κίνητρα που δίνονται από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, αλλά και από το κεντρικό κράτος προκειμένου να στελεχωθούν κενές θέσεις αγροτικών γιατρών στις υγειονομικές μονάδες των νησιών και απομακρυσμένων ηπειρωτικών περιοχών, αντίστοιχα.

Επιπλέον, έκανε γνωστό ότι προχωρούν με ταχύ ρυθμό και οι διαδικασίες για την κάλυψη των θέσεων καρδιολόγων στο νοσοκομείο της Νάξου. “Για τις δυο θέσεις καρδιολόγου στη Νάξο (1 θέση μόνιμη) έχουν υποβληθεί 9 αιτήσεις γιατρών οι οποίες αξιολογούνται και πολύ σύντομα θα γίνει ο διορισμός τους” σημείωσε χαρακτηριστικά. 
Ωστόσο ο Ναξιώτης βουλευτής, εξέφρασε τη βεβαιότητα του ότι το νοσοκομείο Νάξου θα ανεξαρτητοποιηθεί από αυτό της Σύρου, αφού τελικά η συνένωση όχι μόνο δεν επέφερε το προσδοκώμενο οικονομικό όφελος, αλλά τελικά αποδυνάμωσε την δομή της Νάξου.

Μάλιστα, ο κ. Μανιός έκανε γνωστό ότι η ανεξαρτητοποίηση του Γ.Ν.-Κ.Υ. Νάξου (και κατά συνέπεια και η επανεξέταση του Οργανισμού του) θα επέλθει με τον νόμο που προωθεί το αρμόδιο υπουργείο για την αναδιοργάνωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

«Η διαδικασία του νοσοκομείου της Νάξου έκανε ένα peak και μετά ακολούθησε μια φθίνουσα πορεία, όπως όλο το σύστημα υγείας στην Ελλάδα, ωστόσο τώρα γίνονται εντατικές προσπάθειες για να στελεχωθούν οι μόνιμες θέσεις γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων (καρδιολόγου, νεφρολόγου κλπ.)» δήλωσε σχετικά ο κ. Μανιός και κατέληξε, επιβεβαιώνοντας την τοποθέτηση του κ. Απιδόπουλου στη θέση του Αναπληρωτή Διοικητή στο νοσοκομείο Νάξου σημειώνοντας παράλληλα ότι η τοποθέτηση των νέων διοικητών στα νοσοκομεία είναι θέμα λίγων ημερών.

(Visited 9 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*