Οι βλάβες στις γεωτρήσεις της Απειράνθου έφεραν στην επιφάνεια ζητήματα παιδείας και διαχείρισης

apeiranthos nero mpakalos 1
admin
14/07/2016 14:18
 
 
 

Τέσσερις μέρες χωρίς νερό, εξαιτίας σοβαρής βλάβης στο σύστημα υδροδότησης της Απειράνθου και των οικισμών Μουτσούνας, Άι Δημήτρη, Αζαλά και Λιγαριδίων έμειναν οι κάτοικοι των προαναφερόμενων περιοχών, με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Γιώργο Μπάκαλο να ζητά και δημόσια συγνώμη για την ταλαιπωρία που υπέστησαν, αλλά και να τους ευχαριστεί για την υπομονή και την κατανόηση τους.

Όπως είπε ο κ. Μπάκαλος στην εκπομπή “AlibertiNews” του AegeanVoice 107.5, η βλάβη που προέκυψε, οφειλόταν στην απώλεια των δύο υποβρύχιων αντλιών των δύο βασικότερων γεωτρήσεων που υδροδοτούν το χωριό και τους οικισμούς του. Μετά από παρεμβάσεις προς τις αρμόδιες υπηρεσίες και πολύωρες επισκευαστικές διαδικασίες, αποκαταστάθηκε η ζημιά στην μία από τις δύο γεωτρήσεις με την τοποθέτηση ολοκαίνουριου εξοπλισμού, ωστόσο η ποσότητα του νερού δεν επαρκεί για την ομαλή διανομή και η λύση που δόθηκε είναι προσωρινή.

«Είναι μια δύσκολη στιγμή, όμως την αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία και σταθερά βήματα […] Γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από τον δήμο και τους υπαλλήλους του, αλλά και την τοπική κοινότητα. Νύχτα – μέρα είμαστε στο πόδι για να παρακολουθούμε την κατάσταση» δήλωσε ο κ. Μπάκαλος, ο οποίος από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντα του, διαπίστωσε τα τεράστια προβλήματα υδροδότησης και ενημέρωνε (και συνεχίζει να ενημερώνει) εγγράφως τις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες και αρχές για τη σοβαρότητα του θέματος.

apeiranthos nero mpakalos 2

Αναδείχθηκαν άλλα ζητήματα

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Απειράνθου, οι βλάβες των τελευταίων ημερών, έφεραν στην επιφάνεια ζητήματα που σχετίζονται α) με την εξοικονόμηση και την ορθολογική διαχείριση των υπαρχόντων υδάτινων αποθεμάτων, β) την ύπαρξη κατάλληλων υποδομών που να επιτρέπουν τον ίσο καταμερισμό του νερού, γ) τη συντήρηση του υπάρχοντος δικτύου στο πλαίσιο ενός οργανωμένου σχεδιασμού με στρατηγική αντίληψη, σε συνεργασία με τις κοινότητες και τους πολίτες και δ) την έλλειψη παιδείας, η οποία οδηγεί στην άσκοπη και αλόγιστη χρήση του νερού.

Κάλεσε, μάλιστα, τον απεραθίτικο λαό να καταδικάσει «έμπρακτα και φανερά» την παράνομη σύνδεση στο κεντρικό δίκτυο ύδρευσης, ένα φαινόμενο που χαρακτήρισε ως «σύγχρονη Λερναία Ύδρα» και προειδοποίησε ότι θα προβεί σε όλα τα απαραίτητα μέτρα και τις νόμιμες διαδικασίες, προκειμένου να το πατάξει. Επιπλέον, κάλεσε τον δήμο να εφαρμόσει την κείμενη νομοθεσία και «με αποφασιστικότητα και γενναιότητα να ενισχύσει και να ενεργοποιήσει τον ελεγκτικό του μηχανισμό» για να αντιμετωπίσει το σοβαρό αυτό θέμα.

apeiranthos nero mpakalos 3

(φωτό: από την σελίδα του κ. Μπάκαλου στο Facebook)

(Visited 10 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*