Ιατρικός Σύλλογος Κυκλάδων: Προτροπή για χρήση της μάσκας σε μέρη με συγχρωτισμό

Newsroom
24/06/2022 13:14
 
 
 

 

Να μην αμελούν να χρησιμοποιούν την μάσκα στους χώρους όπου υπάρχει συγχρωτισμός προτρέπει τους μόνιμους κατοίκους και τους επισκέπτες των νησιών ο Ιατρικός Σύλλογος Κυκλάδων (ΙΣΚ).

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ο ΙΣΚ τονίζει ότι οι πρώτες επιπτώσεις της καθολικής άρσης των μέτρων κατά του κορωνοϊού έχουν αρχίσει πλέον να γίνονται εμφανείς. Ανάμεσα σε αυτές είναι και η εμφάνιση πολύ πιο μεταδοτικών υποπαραλλαγών της μετάλλαξης Όμικρον του κορωνοϊού, η οποία σχετίζεται με την αύξηση των αφίξεων ξένων επισκεπτών.

«Εάν δεν δείξουμε την στοιχειώδη ατομική ευθύνη, και καθώς η θερινή σεζόν τείνει προς την κορύφωση της, είμαστε σίγουροι ότι το υγειονομικό σύστημα των Κυκλάδων, με τις γνωστές αδυναμίες του, θα δεχτεί δυσανάλογα μεγάλη πίεση για τις δυνατότητές του» τονίζει ο Σύλλογος στην ανακοίνωση του και προσθέτει: «Αγαπητοί Κυκλαδίτες, αγαπητοί επισκέπτες, προστατέψτε τις Κυκλάδες, προστατέψτε την δημόσια υγεία, προστατέψτε τον εαυτό σας κάνοντας χρήση των μέσων ατομικής προστασίας. Φοράτε μάσκα, πλένετε καλά τα χέρια σας και τηρείτε όσα μάθαμε αυτά τα δύο χρόνια. Καλή και δημιουργική σεζόν με υπευθυνότητα και σεβασμό».

(Visited 183 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*