VIDEO: Με λαμπρότητα και πλήθος κόσμου η γιορτή της Παναγίας της Θεοσκέπαστης στην Κωμιακή Νάξου

Newsroom
08/09/2022 16:45
 
 
 

 

Με λαμπρότητα, μεγαλοπρέπεια και όλες τις τιμές γιορτάστηκε στην Κωμιακή Νάξου η Παναγία η Θεοσκέπαστη την Τετάρτη 7 και την Πέμπτη 8 (ανήμερα της γιορτής) Σεπτεμβρίου.

Οι ετοιμασίες στο χωριό ξεκίνησαν μέρες πριν. Όλα ασπρισμένα, καθαρά και στολισμένα έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή της Θεοσκέπαστης.

Το βράδυ της Τετάρτης πλήθος κόσμου συμμετείχε στις θρησκευτικές εκδηλώσεις -στον εσπερινό- που χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος.

Οι κάτοικοι του όμορφου χωριού της Νάξου αλλά και από τα γύρω χωριά και οικισμούς και τη Χώρα, έδωσαν για ακόμα μία χρονιά το «παρών» στις λαμπρές θρησκευτικές εκδηλώσεις και άναψαν ένα κερί στη Χάρη της Παναγίας.

Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Λεονάρδος Χατζηανδρέου, οι αντιδήμαρχοι Νίκος Σιδερής και Βαγγέλης Παντελιάς, ο πρόεδρος της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής Ηλίας Ορφανός, ο δημ. σύμβουλος Γιώργος Μανδηλαράς και ο πρόεδρος της Κοινότητας Αντώνης Αλιμπέρτης.

Λίγο αργότερα στο προαύλιο του Ιερού ναού, προσφέρθηκαν κεράσματα, ενώ ο κόσμος «μοιράστηκε» στα μαγαζιά του χωριού ώστε να γευτεί παραδοσιακές νοστιμιές απολαμβάνοντας την ομορφιά του ορεινού, γραφικού χωριού της Νάξου.

Ανήμερα της γιορτής

Λαμπρός ήταν ο εορτασμός της Παναγίας της Θεοσκέπαστης και ανήμερα της γιορτής, την Πέμπτη, όπου μετά από δύο χρόνια (λόγω της πανδημίας), η εικόνα της Παναγίας έκανε τη «γύρα» σε όλο το χωριό.

Η λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας αλλά και άλλων εικόνων της εκκλησίας, αμέσως μετά τη θεία λειτουργία, ξεκίνησε από το ναό της Θεοσκέπαστης και περνώντας από κεντρικούς δρόμους και σοκάκια του χωριού, συνοδεία των πιστών αλλά και τον ήχο από το διπλοκάμπανο της εκκλησίας, για να καταλήξει και πάλι πίσω στο ναό.

(Visited 1.772 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*