Φιλώτι: Μια ανοιχτή αγκαλιά για όλους

 
 
 

«Αν δεν ήρθες στο Φιλώτι, δεν ήρθες στη Νάξο» λένε οι απανταχού Φιλωτίτες για το χωριό τους, το οποίο υπεραγαπούν και δεν χάνουν ευκαιρία να προβάλλουν και να στηρίζουν με κάθε τρόπο.

Στο Φιλώτι, όπως είναι γνωστό, στήνονται και μοναδικά παραδοσιακά γλέντια, όπως απόψε που στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου θα πραγματοποιηθεί ο μεγάλος παραδοσιακός χορός του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου, με τη συμμετοχή του Νίκου Οικονομίδη, της Κυριακής Σπανού, της Φωτεινής Βασιλάκη και του Βαγγέλη Σιγάλα που θα ξεσηκώσουν τους πάντες με τα παραδοσιακά νησιώτικα τραγούδια τους. Το γλέντι όμως, δεν θα σταματήσει ούτε το ξημέρωμα, το οποίο θα βρει τα βιολιά να κάνουν την καθιερωμένη πατινάδα.

filoti patinada 2

Για τη συγκεκριμένη εκδήλωση, αλλά και για άλλες που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες μέρες μίλησε στην εκπομπή “AlibertiNews” του AegeanVoice 107.5 ο πρόεδρος του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου Αντώνης Τζιώτης, ο οποίος – όπως είπε χαρακτηριστικά – «το Φιλώτι θα είναι πάντα μια ανοιχτή αγκαλιά για οποιονδήποτε θέλει να το επισκεφθεί και να περιηγηθεί».

Ο κ. Τζιώτης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην καταπληκτική φύση της ορεινής Νάξου, την αυθεντικότητα της οποίας αξίζει να ανακαλύψουν οι επισκέπτες του νησιού. Μάλιστα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου, μια μοναδική εμπειρία είναι η νυχτερινή ανάβαση στην κορυφή του Ζα, την υψηλότερη κορφή των Κυκλάδων (1.004 μέτρα). Η ανάβαση δίνει την ευκαιρία να γνωρίσει κανείς την φύση και την υπαίθρια ιστορία του τόπου, ενώ η ανατολή του ηλίου και η ανεπανάληπτη θέα των γύρω νησιών θα «απαλύνει» την κοπιαστική προσπάθεια.

«Οργανώνουμε συχνά αναβάσεις. Το δύσκολο είναι μόνο να το σκεφτείς και παρόλο που είναι λίγο κουραστικό, η τελική “γεύση” είναι καταπληκτική» δήλωσε ο κ. Τζιώτης.

za korifi

(φωτό: ethnos.gr)

(Visited 95 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*