Απάντηση Λεονταρίτη για τη μεταφορά αρμοδιότητας δημοπράτησης του Πολυχώρου Σύρου

Newsroom
17/10/2022 16:26
 
 
 

 

Τη δική του εκδοχή-απάντηση για τη μεταφορά αρμοδιότητας δημοπράτησης του έργου «Ανέγερση Κτιρίου Πολυχώρου ν. Σύρου» από τη Δ/νση Τεχνικών Έργων Κυκλάδων στην Δ/νση Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε με τίτλο «Με αίσθημα ευθύνης προς τους πολίτες προχωράμε τις διαδικασίες για την υλοποίηση του Πολυχώρου ν. Σύρου», ο κ. Λεονταρίτης, από την πλευρά του, κάνει λόγο για «α λα καρτ» ενδιαφέρον της ΕΜΔΥΔΑΣ, υπενθυμίζει τα έργα των Βιολογικών καθαρισμών Κέας και Σίφνου που δημοπρατήθηκαν και επιβλέπονται από την Δ/νση Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου, ενώ τονίζει ότι οι πολίτες ενδιαφέρονται για τη σωστή και έγκαιρη υλοποίηση των μεγάλων αναπτυξιακών έργων και όχι για το πού γίνεται η δημοπράτηση.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Αλγεινή έκπληξη και ειλικρινή απορία προκαλεί η ανακοίνωση του Τμήματος ΕΜΔΥΔΑΣ Κυκλάδων αναφορικά με τη μεταφορά αρμοδιότητας δημοπράτησης του έργου «Ανέγερση Κτιρίου Πολυχώρου ν. Σύρου» στην Διεύθυνση Τεχνικών Έργων (ΔΤΕ) Δωδεκανήσου.

Η όψιμη επίκληση της δήλωσης των στελεχών της ΔΤΕ Κυκλάδων (25-5-2022) ότι έχουν την πρόθεση και θα προσπαθήσουν να ανταπεξέλθουν στην υλοποίηση των έργων των Κυκλάδων είναι βεβαίως ευπρόσδεκτη.

Ωστόσο ανάγκη υπήρχε και νωρίτερα να δημοπρατηθούν τα έργα των Βιολογικών καθαρισμών της Κέας και της Σίφνου, αλλά η ΔΤΕ Κυκλάδων ήταν εκείνη που αρνήθηκε να το κάνει και αποφάσισε να παραπέμψει τη δημοπράτησή τους στη ΔΤΕ Δωδεκανήσου όταν μάλιστα προϊστάμενος της ΔΤΕ Κυκλάδων ήταν άλλος και όχι ο σημερινός.

Τους κατηγόρησε κανείς τότε για έλλειψη καλής πρόθεσης;

Γιατί δεν κατήγγειλαν τη διαδικασία τότε;

Η δήλωση της ΕΜΔΥΔΑΣ Κυκλάδων περί πρόθεσης προσπάθειας, είναι τελικά α λα καρτ;

Με τι έχει να κάνει;

Με το είδος των έργων, με τα νησιά στα οποία γίνονται ή με τον τρόπο δημοπράτησής τους;

Στρέφεται μήπως εναντίον των συναδέλφων τους στην ΔΤΕ Δωδεκανήσου;

Αμφισβητεί μήπως την ικανότητα και την εξίσου καλή πρόθεσή τους;

Η Περιφερειακή Αρχή δεν λειτουργεί και δεν παράγει έργο βασισμένη σε προθέσεις. Δεν αφήνει την εξυπηρέτηση των αναγκών των νησιών μας και των κοινωνιών τους, στις προθέσεις κανενός.

Ουδόλως απασχολεί τους πολίτες εάν η δημοπράτηση ενός έργου γίνεται στη Σύρο ή στη Ρόδο, στη Ρόδο ή στη Σύρο. Οι πολίτες ενδιαφέρονται για τη σωστή και έγκαιρη υλοποίηση των μεγάλων αναπτυξιακών έργων και η κατασκευή του Πολυχώρου κατατάσσεται σε αυτά.

Η Περιφερειακή Αρχή και προσωπικά ο Περιφερειάρχης ο κ. Γ. Χατζημάρκος και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Λεονταρίτης, όχι απλά δεν υποβαθμίζουν τον ρόλο και τη συμμετοχή των δύο ΔΤΕ της Περιφέρειας στην παραγωγή του ογκωδέστερου προγράμματος έργων και δράσεων που είδαν ποτέ τα νησιά μας, αλλά αντίθετα συνεχώς εξάρουν τον ρόλο και την αυταπάρνησή τους στην προσπάθεια αυτή. Προσπάθεια που γίνεται με τεράστιες ελλείψεις σε μέσα και κυρίως προσωπικό και από τις δυο μας ΔΤΕ.

Προχωράμε μπροστά, με σχέδιο, αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα. Κάθε δήλωση πρόθεσης συμμετοχής στην προσπάθεια αυτή, είναι καλοδεχούμενη. Καμιά όμως υπηρεσιακή δομή και κανένας λαϊκισμός δεν θα μας υποδείξει και κυρίως δεν θα μας επιβάλει το πώς θα υλοποιήσουμε καλύτερα την υποχρέωση και τη δέσμευση μας απέναντι στην κοινωνία.

Κλείνοντας, καλό θα ήταν να μας υπενθυμίσει το Τμήμα Κυκλάδων της ΕΜΔΥΔΑΣ, τη θέση του για τα έργα της Σίφνου και της Κέας που δημοπρατήθηκαν και επιβλέπονται από την ΔΤΕ Δωδεκανήσου (από τη Ρόδο) μετά την άρνηση και σχετική απαίτηση των Τεχνικών Υπηρεσιών Κυκλάδων, ενώ το έργο του Πολυχώρου της Σύρου, μόνο θα δημοπρατηθεί από τη ΔΤΕ Δωδεκανήσου και η επίβλεψή του θα γίνει και από τη ΔΤΕ Κυκλάδων.

(Visited 74 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*